Omistajaohjausministeri Paatero erosi ja jää sairauslomalle – Rinne syyttää Postin hallitusta ”häivyttämisestä”

Pääministeri Antti Rinne sanoo eronpyynnön olleen Sirpa Paateron oma ratkaisu.

Pääministeri Antti Rinne sanoo eronpyynnön olleen Sirpa Paateron oma ratkaisu. (Kuva AOP)

Pääministeri Antti Rinteen mielestä Posti on toiminut virheellisesti ja vastoin valtio-omistajan tahtoa.

HALLITUS Pääministeri Antti Rinne on pitänyt tiedotustilaisuuden Postin tapahtumista aiheutuneesta kiistelystä. Sotkuisen postilakon jälkiselvittelyssä pääministeri on väittänyt Postin hallituksen toimineen omistajaohjauksen vastaisesti.

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola vastasi tänään, että liikkeenluovutuksella on ollut omistajan tuki, ja että omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa sekä hänen avustajiaan  ja virkamiehiä on informoitu sekä suullisesti että kirjallisesti suunnitelmista.

Oppsitio on jo vaatinut sekä pääministeri Rinteen että omistajaohjausministeri Paateron eroa sen johdosta, että eduskunnalle olisi annettu väärää tietoa. Rinne vastasi uusilla syytöksillä, hänen mukaansa Postin johto on antanut omistajalle harhauttavaa tietoa työehtosopimuksista.

– Vaikuttaa, että Posti on yrittänyt häivyttää ”oikean” päivämäärän julkisessa keskustelussa, kun on puhuttu työntekijöiden siirrosta, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa.

Jupakan seurauksena ministeri Sirpa Paatero on kuitenkin tänään jättänyt eronpyyntönsä.

– Paateron eronpyyntö oli hänen oma ratkaisunsa. Kävimme puhelinkeskustelun ennen sitä.

Valtioneuvoston kanslia kertoo lisäksi tiedotteessaan, että kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero on sairauslomalla 13. joulukuuta asti.

Rinne pitää Paateron toimintaa työehtojen osalta täysin perusteltuna. Rinteen mukaan Paatero ei kuitenkaan olisi noudattanut pääministerin antamia ohjeita siitä, miten Postin omistajaohjauksessa toimitaan. Pääministerin mukaan Paatero ei tuonut tarpeeksi voimakkaasti valtio-omistajan näkemystä asiasta Postille. Paateron seuraajasta ei ole tietoa.

– Tällä hetkellä ilmoitus ministeri Paateron erosta tuli niin hetki sitten, etten osaa sanoa kuka sitä hoitaa, Rinne kommentoi.

Sen sijaan Posti on Rinteen mielestä toiminut virheellisesti ja vastoin valtio-omistajan tahtoa. Postin hallituksen asemaa harkitaan sen johdosta.

Lue myös: Postin hallituksen puheenjohtaja vastaa Antti Rinteen syytöksiin – ”Liikkeenluovutuksella on ollut omistajan tuki”

Kommentoi Facebookissa