Jukureiden suurlupaus kellisti HIFK:n – ”No joo, alkuun oli hyvä kymppi”

Pekka Kangasalusta valmentaa Jukureita.

Pekka Kangasalusta valmentaa Jukureita. (Kuva AOP)

Jukurit yllätti HIFK:n Helsingissä 3-1.

JÄÄKIEKKO Mikkelin Jukurit haki keskiviikkona ison voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi HIFK:n Helsingissä maalein 3-1.

Jukureiden kantavia hahmoja olivat nuoret pelaajat, joista etenkin lainasopimuksella Tapparasta pelaava Patrik Puistola pomppasi esiin 1+1-tehoilla.

Jukurit pelasi keskiviikkona viisaan vieraspelin. Vaikka HIFK pääsi alussa johtoon, ei Jukurit siitä säikähtänyt, vaan pelasi hienon toisen erän, joka toi voiton.

– No joo, alkuun oli hyvä kymppi, mutta sen jälkeen vähän lopsahti. Oli kuitenkin mielestäni tylyä suorittamista meiltä tänään. Teimme paikoista maalit ja lopussa puolustimme nöyrästi. Hyvä suoritus meiltä tänään, Puistola sanoi Sport Contentille.

Omaan suoritukseensa Puistola, 18, suhtautui tyynesti.

– No ei se huono peli ollut itseltäkään, mutta kyllä siellä vielä varmasti on paljon parannettavaa. Suurin osa pelistä oli kuitenkin ihan hyvää, Puistola mietti.

HIFK:n hyvä tekeminen suli toiseen erään. Päätöserässä Jukurit keskittyi puolustamaan ja onnistuikin siinä erinomaisesti. HIFK:n paine jäi näennäiseksi.

– Ei siinä kaverilla ihan älyttömästi ollut ihan niitä huippuluokan tekopaikkoja. Blokkasimme hyvin kiekkoja ja (Sami) Rajaniemi otti siihen vielä tärkeät kopit. Tylyä puolustamista ja se toimi tällä kertaa. Hieno voitto meidän joukkueelle, Puistola kiitteli.

Jukurit ei ole pärjännyt kovin kaksisesti tällä kaudella etenkään vieraissa. Ennen tätä iltaa Jukurit oli voittanut vain kerran vieraissa kolmen pisteen arvoisesti. Helsingistä napattu potti taisi maistua kolmen pisteen sijasta kuudelta sarjapisteeltä.

– Aina jos vieraista pystyy ottamaan kolme pistettä, niin se on iso asia ja etenkin jos ne ottaa täältä Helsingistä. Tämä oli todella iso juttu meille. Tämä voi varmasti energiaa meille perjantain peliin, Puistola linjasi.

Puistola on Tapparan sopimuspelaaja, mutta pelaa nyt lainasopimuksella Jukureissa joulukuun puoliväliin asti. Jukurit-siirto on tehnyt hänelle hyvää, sillä Tappara-siirron jälkeen Puistola on nakuttanut jo viisi tehopinnaa.

– Varmasti se (suurentunut) rooli on isoin juttu sen takana. Tietysti pääsen pelaamaan hyvien kavereiden kanssa ja saan vastuuta tasakentällisin ja ylivoimilla. On aina helpompi pelata, jos saa paljon vastuuta, Puistola näki.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Kaukoidästä saapunut tyvipään ryhmä nurin – ”Jääkiekko kiinnostaa, Jokerit kiinnostaa”

Kommentoi Facebookissa