Kaukoidästä saapunut tyvipään ryhmä nurin – ”Jääkiekko kiinnostaa, Jokerit kiinnostaa”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Amur Habarovskin 4-1, vaikka rupesi toisessa erässä löysäilemään, kun oli ollut ”liian ylivoimainen”.

JÄÄKIEKKO Jokerit otti KHL:ssä tiistaina lopulta helpohkon kotivoiton Kiinan rajalta Helsinkiin saapuneesta venäläisjoukkueesta Amur Habarovskista. Toisessa erässä Jokereiden ote lopahti, mutta joukkue kaivoi tarvittavat maalit, eikä kolmannessa erässä vaikeuksia enää ollut.

Antti Pihlströmin 2-1-johtomaali toisen erän lopulla oli aika lailla ratkaiseva. Pihlström pääsi täysin vapaaksi ja laittoi kiekon helposti häkkiin.

– Mä olin lähdössä vaihtoon, mutta sitten huomasinkin, että siellä on kaksi ykkönen. Sitten vaan maalille ja tuli suoraan lapaan. Oli helppo laittaa, Pihlström naurahti Sport Contentille.

Jokerit dominoi ensimmäistä erää. Pihlström arvioi joukkueen saaneen ehkä liikaakin hyvää oloa.

– Varmaan tuli hyvän olon tunne ja unohdettiin se työnteko. Pelattiin vähän yksin. Ei pelattukaan sitä joukkuepeliä niin hyvin.

Jokerit päästi Amurin tasoihin, mutta ei sentään johtoon.

– Pelattiin tosi hyvin ja luultiin, että sama juttu jatkuu. Mutta ei se lähtenytkään sitten niin hyvin. Vastustaja tietenkin paransi ja me pelattiin toinen erä vähän huonommin, mutta ei siinä hirveitä paikkoja vastustajalla ollut, mikä oli kuitenkin hyvä, kun pelataan huonosti, Pihlström sanoi.

Hiljattain pitkällä vieraskiertueellaan Jokerit oli hävinnyt Amurille 1-4. Helsingissä joukkueiden tasoero vaikutti valtavalta ja 4-1 -loppulukemat imartelivatkin vierasjoukkuetta.

– Kyllä siellä Habarovskissa oli erilainen peli. Kello 5.30 oli herätys, pikku kävely ja aamupala ja sieltä suoraan peliin. Oli se tänään vähän erilaista pelata kuin silloin siellä, taustoitti Pihlström.

Pihlströmin mukaan tiistain pelissä oli paljon hyviä elementtejä.

– Meidän pitää jatkaa samanlaista peliä kuin tänään ekassa erässä. Muistetaan vaan tehdä kovaa työtä eikä ruveta hyökkäämään liian yksin.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen.

– Hyvä esitys kaiken kaikkiaan. Todella vahva sisääntulo oli ja mielestäni oli aika huippu ensimmäinen erä, vaikka tulosta ei saatu enempää. Toka erä meinasi vähän lipsahtaa väärälle puolelle, mutta parannettiin sitä loppupuolta. Kolmas erä oli erinomainen, Marjamäki sanoi.

Marjamäki muistutti, että Kaukoidän kiertueelta palattiin vasta viikko sitten.

– Pitää nostaa joukkueelle hattua. Kolme kotipeliä oli viiteen päivään ja pitkä reissu oli takana. Kyllä energiat ovat hyviä. Joukkue liikkui tänään hyvin ja erikoistilanteet olivat 3-0 meille. Tärkeitä ylivoimamaaleja.

Kahdelle pelaajalleen Marjamäki antoi erityiskiitoksen.

– Erityisesti tärkeää oli tuo Veli-Matti Savinaisen ja Jesse Joensuun maalineduspelaaminen. Niistä ei paljoa pisteitä saa, mutta ne ovat arvostettavia asioita joukkueessa.

Ottelun yleisömäärä oli 9303 ja paikan päälle oli haalittu opiskelijoita piippuhyllykatsomoon. Marjamäki piti viimeisen viikon yleisömääriä erinomaisina.

– Kiitos kotiyleisölle. Viiteen päivään kolme peliä ja melkein 30 000 katsojaa, niin ei voi muuta kuin hattu päästä. Jääkiekko kiinnostaa ja Jokerit kiinnostaa, hän sanoi.

Haastattelut Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: Kärppien hurja putki vain jatkuu – jopa kovavireinen JYP nurin

Kommentoi Facebookissa