Kärppien hurja putki vain jatkuu – jopa kovavireinen JYP nurin

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Oulun Kärpät jyrää SM-liigan kärjessä. JYP taipui kärkipelissä 1-3.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät nappasi SM-liigassa jo 11. perättäisen voittonsa lyötyään tiistain kotiottelussaan kovassa vireessä olleen JYPin 3-1.

– Kova matsi oli. Molemmilla oli paikat tehdä maali, mutta onneksi me saatiin siihen kolme. Hieno voitto, hehkutti Kärppien Julius Hermonen Kärppien nettisivuilla videohaastattelussa.

Hermonen sai syöttöpisteen Jakub Krejcikin voittomaaliin. Krejcik teki ottelussa kolme maalia.

– Olin maalin kulmalla ja yritin laittaa kiekon sisään. Siitä ei mennyt, mutta Jakub laittoi sitten sisään, Hermonen kertoi.

Kärppien Patrik Rybar torjui huippupelin.

– Rybar on älyttömän hyvä. Meillä on molemmat maalivahdit tosi hyviä ja heihin voi joka pelissä luottaa, kommentoi Hermonen.

Kärpät johtaa sarjaa seitsemän pisteen turvin. Toisena oleva Tappara voitti tiistaina TPS:n 5-1. JYP on sarjassa kolmantena eron Kärppiin ollessa 14 pistettä.

JYPin seitsemän ottelun voittoputki päättyi. Joukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen korosti pieniä marginaaleja.

– Vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta, jotka pelasivat puolin ja toisin tarkkaa peliä. Tällä kertaa peli kääntyi Kärpille, Tirkkonen kommentoi taistoa seuransa nettisivuilla.

Tirkkosen mukaan ottelu olisi ollut JYPillä voitettavissa

– Meilläkin oli omat hetkemme. Keskityttiin otteluun ja pystyttiin pelaamaan hyvin joukkueena. Kärpillä oli laatupaikkoja kenties jokunen enemmän.

Jakub Krejcik teki Kärppien kaikki maalit. Hänen toinen maalinsa oli onnekaskin ja ratkaisi pelin kulun kannalta paljon.

– Meillä oli saumat päästä 2-1-ylivoimahyökkäykseen, mutta kiekko pomppi Kärpille ja he saivat sen seurauksena tehtyä 2-1-maalin. Sellaisiin tilanteisiin tällaiset tasaiset pelit yleensä ratkeavat, Tirkkonen arvioi.

JYP on sarjassa kolmantena. Kärpistä joukkue on jäänyt 14 pistettä.

Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Risto Dufva – ”Meikäläisen logiikka on tässä se lentokonelogiikka”

Kommentoi Facebookissa