Risto Dufva – ”Meikäläisen logiikka on tässä se lentokonelogiikka”

Paljon kokenut Risto Dufva toimii Vaasan Sportin päävalmentajana.

Paljon kokenut Risto Dufva toimii Vaasan Sportin päävalmentajana. (Kuva AOP)

Risto Dufva aloitti Vaasan Sportin valmentajana tappiolla. HIFK voitti Sportin Helsingissä 4-2.

JÄÄKIEKKO Risto Dufva luotsasi maanantaina ensimmäistä kertaa Vaasan Sportia jääkiekkoliigassa, kun joukkue vieraili Helsingissä. Värikkäistä lausunnoistaan tunnettu Dufva ei säästellyt Helsingissäkään, vaikka Sport hävisi HIFK:lle 2-4-lukemin.

Sportin kausi on ollut suorastaan karmea. Joukkue on sarjan jumbona, eikä Dufvaa totisesti käy kateeksi urakkansa edessä.

– Jos joukkue on nyt pelannut kolmanneksen sarjasta ja voittanut vain joka seitsemännen ottelun, niin selvää on, että pikkaisen tiiviimpään tahtiin on tarkoitus mennä, tuore Sport-luotsi Dufva sanaili ottelun jälkeen.

Dufva tapasi Sportin joukkueen ensi kertaa vasta eilen sunnuntaina. Hänen kokemuksensa joukkueesta on siis vielä hyvin ohutta, mutta jotain havaintoja kokenut koutsi oli ehtinyt jo tehdä.

– En oikein tiedä, pitää vähän vielä kartoittaa sitä (joukkueen tilannetta). Yritystä on joo, mutta jotenkin joukkue on sisäisesti jännittynyt ja se viesti, mitä tässä nyt olen saanut, niin sama tilanne on ollut koko kauden ajan. Se ehkä näkyi siinä nytkin, Dufva sanoi.

Sportin otteita pyritään tietysti parantamaan ja ilmapiiriä luomaan paremmaksi.

– Ilmapiirin kauttahan ne kaikki pelillisetkin asiat aina tulee. Sieltä se rohkeus tulee. Jotenkin tuntuu, että monesti ongelmia ryhdytään ratkomaan henkilön kautta, mutta kun me tarvitsemme sen joukkueen yksikkönä ratkaisemaan sitä ongelmaa. Mutta tästähän sitä lähdetään. Kyllä minä tiesin, kun tänne tulin, että joku asiahan täällä vaatii apuja ja pyritään auttamaan parhaan mukaan, Dufva linjasi.

Sportin urakka vaikuttaa suorastaan toivottomalta. Se on kerännyt tällä kaudella vain 15 sarjapistettä ja eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo lähes saman verran, 13 pistettä. Dufva ei näe asiaa taakkana.

– Kyllähän meikäläisen logiikka on tässä se lentokonelogiikka: kun itsellä on happinaamari päässä, niin voidaan auttaa kaveria. En minä suostu tästä mitään raskautta itselleni ottamaan. Koitetaan auttaa, sillä apua nuo pelaajat kaipaavat, eikä mitään muuta, Dufva pohti.

Sport oli maanantaina ihan pirteä, vaikka pistepotti jäikin kokonaisuudessaan Helsinkiin.

– Oli siellä paljon hyvääkin. Pelin kulkuhan oli sellainen, että olisi voitu saada enemmänkin, mutta kuitenkin sitten aika halpa tasoitusmaali ja perään ylivoimamaali. Jäähymäärä on liian suuri, sitä pitää saada pienemmäksi. IFK on ollut vaarallinen ylivoimilla ja niin se oli tänäänkin, Dufva tiivisti.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Jokerit palasi arkeen – ”Viimeinen silaus puuttui tänään”

Kommentoi Facebookissa