Pääministerit Rinne ja Medvedev Moskovassa – ”Voimme saada ympäristöasioissa paljon aikaan yhdessä”

Antti Rinne kertoi suunnitelmissaan olevasta Itämeri-huipputapaamisesta Dmitri Medvedeville.

Antti Rinne kertoi suunnitelmissaan olevasta Itämeri-huipputapaamisesta Dmitri Medvedeville. (Kuva AOP)

Rinne totesi maiden suhteiden olevan niin toimivat kuin ne voivat vallitsevissa oloissa olla.

VIERAILU Pääministeri Antti Rinne tapasi Moskovassa Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensimmäistä kertaa pääministerikaudellaan. Pääministerit keskustelivat kansainvälisistä suhteista.

Rinne totesi maiden suhteiden olevan niin toimivat kuin ne voivat vallitsevissa oloissa olla. Ukrainan konfliktista pääministeri Rinne painotti, että sen ratkaisemisessa Venäjällä on keskeinen rooli.

– EU:n ja Venäjän suhteet voivat normalisoitua vain, mikäli Minskin sopimukset laitetaan täysimääräisesti toimeen. Emme hyväksy Krimin miehitystä. Suomi seisoo täysin EU:n politiikan takana ja olemme itse olleet siitä päättämässä, pääministeri Rinne painottaa.

Rinne ja Medvedev keskustelivat myös Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista ja ympäristökysymyksistä.

– Voimme saada ympäristöasioissa paljon aikaan yhdessä. Keskustelimme konkreettisista toimenpiteistä liittyen Pariisin ilmastosopimukseen, ja kerroin myös suunnitelmissani olevasta Itämeri-huipputapaamisesta, Rinne sanoo.

Suomen ja Venäjän taloussuhteiden yhteydessä käytiin läpi liiketoimintaympäristön kehittämistä Venäjällä. Rinne totesi Venäjän olevan tärkeä markkina-alue monelle suomalaisyritykselle.

– Meillä on paljon osaamista esimerkiksi teollisuusjätteiden ja jätevesien käsittelyssä, pääministeri Rinne sanoo.

Pääministeri Medvedev nosti esiin myös ensi vuoden alusta Suomessa voimaan tulevan lain, joka rajoittaa ulkomaalaisten kiinteistökauppoja. Rinne kertoo korostaneensa Medvedeville lain koskevan kaikkia EU- ja ETA -alueiden ulkopuolelta tulevia henkilöitä ja yrityksiä, eikä sitä ole kohdistettu pelkästään Venäjään.

Pääministerin mukana vierailuun osallistuivat myös liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin sekä maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Lue myös: Antti Rinne tapasi Unkarin pääministeri Viktor Orbánin – ”En vastusta pyörän keksimistä uudestaan”

Kommentoi Facebookissa