Jokereille musta perjantai tuomarisekoiluineen – ”Tänään tuli turpaan”

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa.

MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila luutii KHL:ssä Jokereiden paidassa. (Kuva AOP)

Sibir Novosibirsk päätti kahdeksan ottelun tappioputkensa voitettuaan Jokerit 4-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit hävisi KHL:n kotiottelussaan perjantaina Sibir Novosibirskille 1-4. Vastustaja hyödynsi paikkansa tehokkaasti ja Jokerit pysähtyi siperialaisjoukkueen suomalaismaalivahtiin Harri Säteriin.

– Mun mielestäni me pelattiin kaksi erää ihan hyvin, mutta oltiin tehottomia. Vastustajalla oli kolme ylivoimaa ja tekivät kaksi ylivoimamaalia. Siihen se varmaan sitten ratkesi. Tasakentillä meille laatupaikat 8-1 ja turpaan 0-1 tasakenttäpeli. Oltiin tänään tehottomia, summasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Tuomaritoiminta puhutti ja Jokereiden pelaajat kävivät kuumina. Marjamäki ei arvostellut tuomareita ainakaan suoraan.

– Tuntuu, että vietiin peliä ja silti istut enemmän boksissa. Se välillä turhauttaa ja ymmärrän noita pelaajia. Semmoista se on, ei siinä mitään. Tänään tuli turpaan, Marjamäki ilmoitti.

Jokereissa pelaava Leijonien MM-kultasankari Marko ”Mörkö” Anttila harmitteli tehottomuutta.

– Kyllähän me siinä pelillisesti oltiin päällä, mutta tulos ratkaisee. Me ei saatu maaleja ja ne tekivät kaksi ylivoimalla siihen. Se vähän söi meitä tossa. Ei riittänyt tänään, Anttila manasi.

Ottelun kolmas erä oli todella rikkonainen. Videotarkistus vei turhankin paljon aikaa ja tuomareilla meni aikaa myös pelaajien torikokousten setvimiseen. Anttila ei halunnut laittaa tappiota rikkonaisuuden piikkiin.

– Kolmas erä oli aika rikkonainen, mutta en mä näe sen vaikuttaneen hirveästi. Ei se siihen kaatunut.

Ottelussa nähtiin nujakointiakin. Mörkö itsekin kävi kuumana protestoituaan jäähytuomioita.

– Kaikkemme annettiin, mutta ei saatu tulosta, niin kyllähän se ottaa välillä pannuun. Kaverikin kävi kuumana siinä. Ei siinä yksin oltu, hän sanoi.

Jokereiden fanit olivat tuomaritoiminnasta raivoissaan, eikä tuomaritoiminta rehellisesti sanottuna ollut parhaalla tasolla. Anttila ei ryhtynyt tuomareiden toimintaa setvimään.

– Ei kai siinä mitään ihmeellistä ollut, hän tyytyi sanomaan.

Jokerit pelasi neljän ottelun kotiputkessaan perjantaina heikoimman pelinsä. Anttila näkee joukkueensa pelin olevan kuitenkin hyvällä tolalla.

– Kyllä mun mielestäni pelataan ihan hyvin. Tänään alivoima vain vuoti ja he saivat tärkeitä maaleja. Mutta mun mielestäni ollaan pelattu kotona hyvin ja tästä on hyvä siirtyä sitten vieraskaukaloon. Ollaan puolustettu hyvin ja oltu suht tehokkaita. Yritetään jatkaa silleen.

Jokerit pelaa seuraavaksi vieraskiertueella. Maanantaina vastassa on Salavat Julajev Ufa.

Haastattelut Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: HIFK päätti Kärppien putken – ”Kyllä meillä on vielä matkaa Kärppiin”

Kommentoi Facebookissa