HIFK sai Kärpistä revanssin – Jukureilla kulkee kehnosti

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Mikkelin Jukurit meni CHL:ssä puolivälieriin, mutta kulkee SM-liigassa varjojen mailla.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin lauantaina kuusi ottelua. HIFK otti maukkaan revanssin Kärpistä ja Jukurit hävisi jälleen.

HIFK kaatoi Kärpät 3-2-lukemin jatkoajalla. Kärpät oli kaksi kertaa ottelussa kuskin paikalla, mutta HIFK nousi kaksi kertaa rinnalle ja lopulta ohikin.

Ottelun loppuhetkillä Kärppien David Rundblad iski kiekon katsomoon ja sai kahden minuutin rangaistuksen ajassa 56.45. Ilari Melart laukoi heti ylivoiman alussa kiekon reppuun ja HIFK nousi taas rinnalle.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi tuomiosta kuumana ja kyseli tuomareita puhutteluunsa.

Jatkoajalla oli sitten taas HIFK:n vuoro. Kristian Vesalainen tarjoili maalin eteen Juha Jääskälle, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä maaliin.

Perjantaina Kärpät kaatoi HIFK:n jatkoajalla Helsingissä, joten revanssi oli HIFK:lle makea. HIFK nousi sarjassa yhdeksänneksi. Kärpät on sijalla viisi.

Jukurit teki kovan sensaation CHL:ssä, kun se eteni kahdeksan parhaan joukkoon. SM-liigassa Jukureilla ei ole kuitenkaan sen jälkeen kulkenut. Lauantaina Jukurit hävisi jälleen JYPille.

Perjantaina JYP murjoi Jukurit peräti 6-2. Lauantaina voitto irtosi puolestaan 3-1-lukemin.

Jukurit on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen ja on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. JYP on voittanut puolestaan jo neljä ottelua putkeen ja on noussut sijalle 10.

Sarjan kärkijoukkue Rauman Lukko palasi lauantaina voittokantaan, kun se kaatoi TPS:n 3-1. Lukko oli hävinnyt ennen lauantaita kolme ottelua edellisestä neljästä, mutta nyt tuli maukas voitto.

TPS:llä on nyt menossa vaisu jakso. Se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja pudonnut jo seitsemänneksi SM-liigassa.

Lauantain muissa otteluissa KalPa kaatoi Ässät 3-2, Pelicans HPK:n 3-1 ja SaiPa Sportin 4-2.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: SM-liiga todistaa tasoaan eurokaukaloissa – Tappara ja Jukurit jatkossa

Kommentoi Facebookissa