SM-liiga todistaa tasoaan eurokaukaloissa – Tappara ja Jukurit jatkossa

Kuva Fotolia

Tappara ja Jukurit kaatoivat sveitsiläisvastustajansa ja etenivät CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.

JÄÄKIEKKO Euroopan mestareiden liiga CHL on hyvä mittari Euroopan sarjojen tasoeroista. SM-liigan osalta taso vaikuttaa hyvältä, kun Jukurit ja Tappara raivasivat tiensä kahdeksan parhaan joukkoon.

Tappara voitti HC Davosin yhteismaalein 3-2. Jukurit kukisti Fribourg-Gotteronin samoin lukemin.

Sveitsin liigaa pidetään Ruotsin SHL:n ohella Euroopan tasokkaimpana sarjana. Tappara ja Jukurit pystyivät kuitenkin pudottamaan Sveitsin pääsarjaseuran jatkosta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Puolivälierissä Tappara kohtaa ruotsalaisen Röglen. Viime kaudella Rögle voitti Tapparan finaaliottelussa maalein 2-1 ja nyt Tappara siis pääsee hakemaan revanssia.

– Ei ole vielä mietitty seuraavaa peliä, mutta luulen että kun menemme Ruotsiin pelaamaan ratkaisevaa toista osaottelua, niin muistoja voi nousta mieleen. Kemiläinen oli sitä viime kaudella voittamassa, niin josko se tällä kertaa kääntyisi meille, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola CHL:n tiedotteessa.

Ensi kertaa CHL:ssä pelaava Jukurit kaatoi Fribourgin jatkoajalla. Jarkko Immonen vastasi voittomaalista.

Puolivälierissä Jukurit kohtaa ruotsalaisen Luleå Hockeyn. Vastustaja on mikkeliläisryhmälle tuttu.

– Hävisimme heille kahdesti alkulohkossa. Ensimmäisessä kohtaamisessamme pelin tempo, kamppailu- ja luisteluvaade tuli meitä silmille. Toisessa pelissä Luulajassa olisimme mielestäni voineet voittaa, mutta meille tuli silloin toisessa erässä jäähysuma. Lähdetään haastamaan heitä ja tahtotila seuraavalle kierrokselle on kova, kommentoi Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

CHL:n puolivälieräottelut pelataan 6.-7. ja 13. joulukuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juuso Pärssinen tekemässä komeaa läpimurtoa NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa