HIFK sai ketsuppipullonsa auki – Olli Jokinen pettyi omiensa esitykseen

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK pehmitti tiistaina Jukurit maalein 5-2. Ilves voitti KooKoon 5-1.

JÄÄKIEKKO HIFK sai tiistaina SM-liigassa ”ketsuppipullon” auki, kun se murjoi Jukurit 5-2. HIFK ei ollut tehnyt ennen tätä iltaa viittä maalia vielä yhdessä ottelussa tällä kaudella, mutta nyt maaleja tuli solkenaan.

Yksi HIFK:n hahmoista oli tähtihankinta Kristian Vesalainen. Hän tykitti tehot 1+1.

– Pelattiin tosi hyvännäköistä lätkää. Meillä on ollut nyt nouseva trendi tässä parin pelin ajan ja nyt on tosi hyvä fiilis lähtee itelläkin pelaamaan. Rullaa tosi hyvin ihan kaikilla. On ilo niin sanotusti pelata, Vesalainen summasi Sport Contentille.

Vesalainen ehti jo HIFK:hon saapuessaan lupailla maaleja ja niiltä häneltä myös odotetaan. Vesalaisen mukaan hänen oman pelinsä on hiljalleen löytymässä.

– Ehkä jotenkin pelaaminen on vähän vapautunut. Olen saanut olla kiekolla enemmän ja alkaa näköjään sitten löytyä. Sieltä se pikkuhiljaa alkaa tulemaan, Vesalainen totesi.

HIFK:lle maalinteko on ollut vaikeaa ja se oli ennen tiistaita vähiten maaleja koko Liigassa tehnyt joukkue. Ei ole enää ja selvää helpotusta oli havaittavissa.

– Kyllä tuolla kopissa ollaan iloisia. Etenkin tietysti voitosta, mutta myös siitä tyylistä, miten pelattiin. Tästä on hyvä nyt ottaa pieni breikki ja tulla sitten takaisin entistä parempana, Vesalainen sanoi.

HIFK lähti nyt joulun viettoon, mutta jo tapaninpäivänä joukkue matkustaa Sveitsin Davosiin, missä pelataan maailman vanhin jääkiekkoturnaus Spengler Cup. Siellä joukkuehenkeä rakennetaan.

– Kyllä ehdottomasti. Nuo on hienoja reissuja, kun koko joukkue saa olla yhdessä. Siitä tulee varmaan mahtava turnaus ja pystymme hitsaamaan jengiä entistä enemmän yhteen, Vesalainen ennakoi.

HIFK:ssa aikoinaan Suomen mestaruuden voittanut Jukurien valmentaja Olli Jokinen oli pettynyt.

– Onnittelut IFK:lle voitosta. Meillä oli hyvä peliin lähtö ja ensimmäiset 15 minuuttia olivat ihan mallikasta pelaamista ja erittäin tehokasta ylivoimaa ja sitä kautta kahden maalin johto, mutta sitten siitä pienestä virheestä, mistä IFK sai avausmaalin, niin peli oli aivan täysin 45 minuuttia IFK:n, Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen sanoi.

– Parempi joukkue voitti ja ei ollut kyllä kahta sanaakaan siitä, kumpi joukkueista oli parempi 60 minuutin otannalla, Jokinen jatkoi.

Myös Ilves otti tiistaina selvän voiton, kun se murjoi KooKoon 5-1. Kevin Czuczman (1+1), Joona Ikonen (1+1) ja Jyrki Jokipakka (1+1) olivat Ilveksen hahmoja.

Ilves ohitti voiton myötä sarjataulukossa Tapparan ja nousi kolmanneksi. Neljä ottelua putkeen hävinnyt KooKoo on toiseksi viimeisenä.

SM-liigan seuraavat ottelut pelataan tapaninpäivänä.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Tappara hävisi ”maailman parhaalle joukkueelle”

Kommentoi Facebookissa