HIFK takoi hurjat lukemat – 11-1 kertoo karua kieltä SM-liigan tasoeroista

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

SM-liigassa otettiin keskiviikkona murskavoittoja. Ilves murjoi KooKoon 6-1 ja HIFK Jukurit peräti 11-1.

JÄÄKIEKKO Ilves jatkaa SM-liigan kärjessä otettuaan keskiviikkona KooKoosta 6-1-voiton. Joose Antonen (1+2) ja Eemeli Suomi (1+1) olivat kärkijoukkueen hahmoja ottelussa.

Ilves kasvatti sarjajohtonsa kuuteen pisteeseen. Tosin sarjakakkonen Lukko on pelannut kaksi ottelua Ilvestä vähemmän.

HPK kaatoi JYPin 2-1-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. HPK katkaisi samalla pitkän tappioputkensa. Sarjataulukossa JYP on sijalla 11 ja HPK sijalla 12.

Alkukauden yllättäjä Pelicans haki puolestaan Porista täyden potin voittamalla Ässät 5-3. Pelicans on noussut sarjassa peräti neljänneksi.

KalPa jatkoi hyviä otteitaan ja voitti TPS:n jatkoajalla 3-2. Aleksi Klemetti oli jatkoaikasankari. KalPa on sarjassa viidentenä.

Sarjassa kolmantena oleva HIFK murskasi keskiviikkona Helsingissä sarjajumbo Jukurit maalein 11-1. Moisia lukemia ei ole Liigassa vähään aikaan nähty.

HIFK:lla on nyt viime aikoina kulkenut. Viime lauantaina HIFK murskasi Kärpät Oulussa 7-1 ja nyt tuli päälle vielä Jukurit-murskajainen. HIFK on tykittänyt kahteen edelliseen peliin siis uskomattomat 18 maalia ja päästänyt omiin vain kaksi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Jukurit kaatui leikiten, vaikka HIFK:lla oli laittaa jalkeille vain kolme ketjua. Peräti 14 pelaajaa oli joukkueessa riehuvan flunssa-aallon takia sivussa.

– Tietenkin nämä viime päivät ovat olleet vaikeita, kun on saanut jännittää, kuka meistä sairastuu. Lähtökohtia otteluun voidaan hakea sieltä Mikkelistä kaukaa. Meillä oli kova peliruuhka silloin ja ei saatu ihan silloin parasta irti. Siinä oli yksi lähestymiskulma tähän iltaan, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen viittasi lokakuussa kärsittyyn 1-4-vierastappioon Jukureille.

– Viime aikojen hyvät otteet ovat antaneet meille itseluottamusta ja saimme tämän illan käännettyä mahdollisuudeksi ja tartuimme hyvin siihen. Tietenkin alun merkitys on ihan älyttömän iso ja siinä Anton Lundell johdatti vanhempia nuorena kaverina onnistumalla heti alussa, Pikkarainen sanoi viitaten tehot 2+4 tykittäneeseen kapteeniinsa.

HIFK:n maalihanat aukesivat suhteellisen tasaisen avauserän jälkeen oikein kunnolla ja toinen erä tuotti jo kuusi maalia.

– Onnistumisten kautta joukkue pääsi flow-tilaan ja se tilan ja ajan käyttö oli optimaalista, kuten Oulussakin. Onnistumiset ruokkivat aina onnistumisia. Tärkeitä onnistumisia tuli myös yksilötasolla, Pikkarainen mietti.

HIFK:lla on ollut omat vaikeutensa tällä kaudella, mutta nyt kulkee. Mikä laivan on kääntänyt?

– Tietenkin se, että se vaihtuvuus on nyt vähän vähentynyt ja olemme päässeet pelaamaan ja harjoittelemaan samalla ryhmällä. Kyllä se sitä kautta se henkinen ja pelillinen juttu menee oikeiden asioiden tekemisen kautta yleensä eteenpäin. Sellainen tietynlainen tiiveys on saatu tuohon ja se luo turvaa. Ja onnistumiset ruokkivat sitten pelien sisällä oikeita asioita. Perjantaina on taas uusi pallopeli ja se alkaa nollasta nollasta.

– Nyt jännitetään, sairastuuko lisää ja saadaanko joku vielä takaisin. Eihän se ole tietenkään kestävä tilanne, mutta hienoa, että pystyimme tänään tällaiseen esitykseen kuitenkin, Pikkarainen linjasi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Korona peruutti SM-liigan huippuottelun Oulussa – Lukolla turha reissu

Kommentoi Facebookissa