Tyhmä punainen kortti tuhosi Huuhkajien hienon mahdollisuuden

Huuhkajat tositoimissa Kansojen liigassa

Huuhkajat tositoimissa Kansojen liigassa. (Kuva AOP)

Wales voitti Suomen Kansojen liigan päätösottelussa 3-1, joten Suomi ei noussut A-tasolle, eikä saavuttanut paikkaa MM-jatkokarsintaan. Huuhkajien antisankarina hääri punaisen kortin itselleen hölmöillyt Jere Uronen.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat hävisi Kansojen liigan päätösottelussaan Cardiffissa Walesille maalein 1-3. Tulos merkitsi, että Wales voitti lohkon ja sai siitä palkinnoksi nousun Kansojen liigan A-tasolle sekä paikan 2022 MM-kisojen jatkokarsintaan.

Suomi olisi tarvinnut lohkovoittoon Cardiffista voiton. Mahdollisuudet siihen sulivat käytännössä jo 12. minuutilla, kun Jere Uronen sai punaisen kortin. Uronen rikkoi läpiajoon päässyttä Harry Wilsonia ja sai suoran punaisen kortin.

Wilson olisi päässyt loistavaan maalipaikkaan, mutta Urosen rike oli typerä. Vajaalukuisena Suomella ei ollut enää todellista mahdollisuutta voittaa Walesin kaltaista Euroopan kovempaan kastiin kuuluvaa joukkuetta.

Wales siirtyi 1-0-johtoon 29. minuutilla. Supertähti Gareth Bale oli Suomen puolustukselle liian kova vastustaja. Hän vapautti Wilsonin maalintekoon.

Heti toisen puoliajan alussa Wales siirtyi 2-0 -johtoon. Daniel James ampui upealla laukauksella pallon Lukas Hradeckyn vartioimaan Suomen maaliin. Ottelussa monta upeaa torjuntaa esittäneellä Hradeckylla ei ollut Jamesin vedon torjuntaan mitään mahdollisuuksia.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Huuhkajat jaksoi yrittää kahden maalin tappioasemassakin. Walesin puntti alkoi tutista, kun Suomi kavensi 1-2:een. Robin Lod antoi Teemu Pukille upean syötön ja Pukki viimeisteli taidolla takanurkkaan.

Suomi loi monta hyvää tilannetta, mutta 84. minuutilla tuli kuitenkin kylmä suihku, kun Kieffer Moore viimeisteli Walesin kolmannen maalin. Tämän jälkeen Pukki osui vielä tolppaan.

Huuhkajat taisteli hienosti, mutta se ei paljoa lohduttanut. Pelissä oli tarjolla upea mahdollisuus, jonka antisankari Jere Uronen tuhosi hölmöllä pelaamisellaan.

Joku toinen erotuomari olisi voinut päästää Urosen tilanteesta keltaisella kortilla. Joka tapauksessa Uronen otti tilanteessa aivan turhan riskin rikkomalla Wilsonia. Jos Wilson olisi tehnyt maalin, mutta Uronen ei olisi ottanut punaista, olisi Suomella 0-1 -tappioasemassa ollut paremmat mahdollisuudet voittoon kuin vajaalla 0-0 -tilanteessa.

Huuhkajille lohkon kakkostila oli sinänsä odotettua parempi tulos. Syksyn menestyksen myötä nälkä kasvoi kuitenkin syödessä. Wales-ottelu olisi ollut voitettavissa, jos Huuhkajat ei olisi joutunut vajaalukuiseksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Perinteikäs futiskaupunki Kotka palaa Veikkausliigaan

Kommentoi Facebookissa