HIFK voitti nyt pienemmin lukemin – Sport kasvatti voittoputkeaan

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK voitti viime vuoden puolella Jukurit 11-1, mutta nyt vain 2-0. Sport otti jo neljännen perättäisen voittonsa kaadettuaan KalPan 4-2.

JÄÄKIEKKO HIFK voitti SM-liigassa Jukurit viime vuoden puolella 11-1, mutta tiistaina Mikkelissä nähtiin huomattavasti maltillisemmat lukemat. HIFK oli Mikkelin tiistai-illassa parempi maalein 2-0.

HIFK:n voittomaali syntyi toisen erän lopulla, kun Sebastian Dyk tarjoili ja puolustaja Topias Winberg laukoi ranteella kiekon reppuun. Winberg pelasi HIFK-paidassa tiistaina 54. ottelunsa ja nyt syntyi uran avausmaali miesten tasolla.

– Oli kyllä tiukka matsi, mitä odotettiinkin. Täällä Mikkelissä on aina vaikea pelata. Hyvä, että saatiin kuitenkin kairattua, eikä tullut yhtään omiin. Se on hienoa, Winberg kommentoi C Morelle.

Uran ensimmäisestä maalista Winberg oli innoissaan.

– Kyllä tätä on odotettukin. Oli yksi hyvä (paikka) siinä aiemmin ja silloin yritin patjan yli ja ajattelin, että yritän taas, kun Dyk antoi aika hyvä syötön siihen ja pääsin ihan yksin kävelemään. Yritin patjan yli ja sinne se tällä kertaa meni, Winberg sanoi.

HIFK voitti jo kolmannen ottelunsa putkeen. Sarjasijoitusta se ei kuitenkaan muuttanut, vaan HIFK on edelleen sarjassa neljäntenä. Jukurit on kolmanneksi viimeisenä sijalla 13.

Vaasan Sport kaatoi tiistaina KalPan 4-2-lukemin. Sport venytti samalla voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Sportin voittoa voi hyvällä syyllä kutsua ryöstöretkeksi, sillä onneakin oli kosolti matkassa.

– Kova voitto oli täältä Kuopiosta. Alussa olimme hieman telineissä ja kotijoukkue tuli aika raikkaalla jalalla siinä. Vähän tuurillakin päästiin tasoihin ja johtoon. Aika uhrautuvalla pelillä ja ehkä vähän munkillakin saatiin tänään kolme pistettä mukaan. Olen erittäin tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen, Sportin voittomaalin tuomarin avustuksella tehnyt Filip Riska sanoi C Morelle.

Tuuria oli mukana etenkin Riskan 3-1-maalissa, mihin syöttöpisteen voisi antaa tuomarille. Kiekko kimposi maalin eteen tuomarin polvesta. Riskaa tilanne huvitti ottelun jälkeen.

Aaro (Vidgren) toi siinä hyvällä jalalla kiekkoa ylös ja tällä kertaa ei sitten ollut toinen laita syöttämässä, vaan tuomari. Olen ennenkin tehnyt aika erikoisia maaleja, mutta kyllä tää varmaan kolmen parhaan joukkoon menee, Riska naureskeli.

KalPa on sarjataulukossa viidentenä. Sport on yhdeksäntenä vain kaksi pistettä perässä

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigassa tilanne tukaloituu – seurojen jatko jopa uhattuna

Kommentoi Facebookissa