HIFK:n jyräys jatkuu – SJK:n kriisi vain syvenee

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HIFK antoi heinäkuussa valmentajalleen potkut, eikä ole sen jälkeen hävinnyt yhtään ottelua. Voittokulku jatkui maanantaina, kun TPS taipui 0-2.

JALKAPALLO HIFK erotti päävalmentajansa Tor Thodesenin heinäkuussa, kun joukkue oli pelannut kolme Veikkausliigan ottelua ja hävinnyt niistä kaksi. Taustalla valmentajapotkuissa oli myös surkea menestys Suomen Cupissa.

Thodesenin paikalle päävalmentajaksi nostetun Teemu Kankkusen komennossa HIFK:lla on mennyt lujaa. Viidestä ottelustaan HIFK on voittanut neljä ja pelannut yhdessä pelissä tasan.

Maanantaina HIFK otti Helsingissä niin sanotun pakkovoiton kukistettuaan tyvipäässä majailevan TPS:n 2-0. Ottelun voittomaali nähtiin 56. minuutilla, kun Jabar Sharza ampui upean kaukolaukauksen noin paristakymmenestä metristä verkon perukoille. Lopussa Jani Bäckman teki vielä toisen maalin.

HIFK nousi voitollaan 16 pisteeseen ja on sarjataulukossa neljäntenä. Edellä olevat KuPS ja kärkijoukkue FC Inter ovat pelanneet yhden ottelun helsinkiläisiä enemmän.

Toisena oleva HJK on pelannut HIFK:n tavoin pelannut kahdeksan ottelua. HIFK on jäänyt HJK:sta vain pisteen.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä. Jonatan Johanssonin tulo turkulaisryhmän päävalmentajaksi ei merkittävämmin ole kohentanut joukkueen pelillistä aikaansaavuutta.

Toisessa maanantaina pelatussa ottelussa FC Honka ja SJK pelasivat maalittoman tasapelin. Yhä tappioitta jatkava FC Honka on sarjassa viidentenä pisteen KuPSia ja HIFK:ta perässä.

SJK on Veikkausliigan toiseksi rahakkain joukkue, mutta tällä kaudella joukkue on voittanut vain yhden ottelun. KuPSin viime kaudella Suomen mestariksi valmentanut Jani Honkavaara tuskailee SJK:n luotsina joukkueensa tehottomuutta.

SJK:sta on viime vuosina erotettu viime vuosina useita valmentajia. Honkavaaran alitajunnassa kaikuvat varmasti seurapomo Raimo Sarajärven sanat: ”Ei Pohjanmaalle kannata tulla pelkäämään.”

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK tyrmäsi Kuopiossa – kärkipaikka siirtyi Turkuun

Kommentoi Facebookissa