HJK tyrmäsi Kuopiossa – kärkipaikka siirtyi Turkuun

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

Inter voitti Hakan 2-0 ja nousi Veikkausliigan kärkeen. HJK tyrmäsi KuPSin 3-0 ja nousi sarjataulukossa toiseksi.

JALKAPALLO Turun FC Inter nousi Veikkausliigan kärkipaikalle voitettuaan sunnuntaina FC Hakan 2-0. Liliu ja Matias Ojala vastasivat ottelun maaleista.

Interin voitto oli odotettu. Sarjanousija Haka ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään ottelua. Tasapeliin joukkue on yltänyt neljästi.

Sarjajohdossa Inter on kahden pisteen erolla toisena olevaan HJK:hon. Sunnuntaina kärkiottelussa HJK murskasi Kuopiossa paikallisen KuPSin tylysti 3-0.

HJK siirtyi huippuottelussa johtoon jo 7. minuutilla. Riku Riski syötti maalin eteen ja Tim Väyrynen laukoi suoraan syötöstä verkkoon.

Toisen jakson alussa ottelu ratkesi lopullisesti, kun Riskit ottivat isoa roolia. Roope Riski laukoi 53. minuutilla lukemiksi 2-0 ja vain hetkeä myöhemmin Riku Riski iski irtopallosta HJK:n kolmannen maalin.

HJK:lle voitto oli henkisesti helpottava. Kahdessa edellisessä ottelussaan joukkue oli jäänyt tasapeliin.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

HJK on kokenut kauden ainoan tappionsa juuri kärkijoukkue Interiä vastaan. Kolmisen viikkoa sitten Inter voitti Turussa HJK:n 1-0.

Hallitsevalle Suomen mestarille KuPSille tappio oli kauden ensimmäinen. Viikko sitten HJK ja KuPS kohtasivat Helsingissä pelin päätyttyä 2-2.

FC Honka on nyt Veikkausliigan ainoa tappioton joukkue. KuPS on sarjassa kolmantena kaksi pistettä Honkaa edellä.

FC Lahti voitti kotiottelussaan FC Ilveksen 3-2 ja nousi sarjataulukossa kuudennelle tilalle. Ilves putosi seitsemänneksi.

Sarjajumbo RoPSin tuskaisa kausi sai jatkoa, kun vierailija IFK Mariehamn voitti Rovaniemellä 3-2. RoPS on Hakan ohella yhä voitoitta. Kahdesti RoPS on yltänyt tasapeliin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liiga huipentuu koronan keskellä – Barcelona yrittää pelastaa kunniansa

Kommentoi Facebookissa