Mestareiden liiga huipentuu koronan keskellä – Barcelona yrittää pelastaa kunniansa

Lionel Messi

Lionel Messi (Kuva AOP)

Bayern Münchenin ja FC Barcelonan kohtaaminen tulevana perjantaina huipentaa Mestareiden liigan puolivälierät.

JALKAPALLO Mestareiden liigaa päästiin jatkamaan tällä viikolla viiden kuukauden tauon jälkeen. Neljännesvälierien toiset osaottelut pelattiin perjantaina ja lauantaina, ja ensi viikolla siirrytään Lissaboniin, missä puolivälierävaiheesta jatketaan kerrasta poikki -menetelmällä.

Espanjan tämän kauden mestari Real Madrid hävisi perjantaina pelatussa toisessa osaottelussa Manchester Citylle 1-2. Ottelun antisankarina hääri Realin ranskalainen vuoden 2018 maailmanmestari, keskuspuolustaja Raphael Varane, jonka tyriminen edes auttoi Cityn molempia maaleja.

Englannin Valioliiga on maailman rahakkain jalkapallosarja, mutta sarjan joukkueista Manchester City selviytyi ainoana puolivälieriin. Se kohtaa ensi lauantaina puolivälierissä yllättäjäjoukkueen, ranskalaisen Olympique Lyonin.

Puolivälieräpaikan Lyon saavutti pudottamalla jatkosta Juventuksen. Ensimmäisen ottelun Lyon voitti helmikuun lopulla 1-0 ja toisessa osaottelussa sille riitti 1-2 -tappiokin.

Juventukselle, Italian mestarille, tappio heikommalle joukkueelle oli raskas takaisku ja toimenpiteisiin seurajohdossa ryhdyttiin välittömästi. Päävalmentaja Maurizio Sarri saikin heti potkut. Pelaajalegenda Andrea Pirlo tuli Juventuksen uudeksi päävalmentajaksi.

Italiassa koettiin pettymys lauantainakin, kun Napoli ei onnistunut tekemään yllätystä FC Barcelonaa vastaan. La Ligassa kesällä takkuisasti pelannut ja hopealle jäänyt Barcelona voitti toisen osaottelun 3-1 ja meni jatkoon yhteismaalein 4-2.

Barcelona-ikoni Lionel Messi näytti toisessa ottelussa suuruutensa. Hän nousi maalipaikkaan puikkelehtimalla Napolin puolustuksen läpi kuin Diego Maradona konsanaan, ja laittoi pallon maaliin, vaikka menetti ensin tasapainonsa.

Juttuvinkki: Totta se on, Suomi oli mukana Moskovan 1980 olympiajalkapalloturnauksessa!

Puolivälierissä Barcelonan vastus on huomattavasti kovempaa luokkaa. Saksan mestari Bayern München murjoi toisessa osaottelussa Chelsean 4-1 ja eteni jatkoon yhteismaalein 7-1.

Bayern ei ole Bundesliigan talvitauon jälkeen hävinnyt yhtään ottelua. Maaleitta se jäi edellisen kerran helmikuun alussa ottelun RB Leipzigia vastaan päätyttyä 0-0.

Barcelonaa vastaan ensi perjantaina Bayern on selkeä suosikki. Barcelonaa auttaa kuitenkin se, että ottelu pelataan puolueettomalla maaperällä ilman yleisöä ja välieräpaikka ratkaistaan yhdessä ottelussa. Jos puolivälierät olisi pelattu kaksiosaisena, olisi Bayern lähtenyt puolivälieriin vieläkin selkeämpänä suosikkina.

Saksan ja Espanjan huippujoukkueiden kohtaaminen nähdään myös torstaina, kun RB Leipzig ja Atletico Madrid ottavat yhteen. Ennen koronataukoa pelatuissa neljännesvälieräotteluissa Leipzig pudotti Tottenhamin ja Atletico Mestareiden liigan viime kauden mestarin ja Englannin Valioliigan tämän vuoden mestarin Liverpoolin.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona ”Davidin ja Goljatin” kohtaamisella. Arabirahoitteinen ökyrikas Paris Saint-Germain kohtaa huomattavasti köyhemmän joukkueen, italialaisen Atalanta Bergamon.

Atalantan puolivälieräpaikkaan harva uskoi. Tosin satutarina sai viime talvena synkän käänteen koronan takia. Milanossa helmikuussa pelattu Atalantan ja Valencian kohtaaminen paljastui todelliseksi koronalingoksi, joka kiihdytti epidemian leviämistä niin Italiassa kuin Espanjassakin.

Serie A:ssa Atalanta sijoittui tällä kaudella kolmanneksi. Ranskassa jalkapallokausi keskeytettiin koronan takia. PSG oli keskeytyshetkellä kärkipaikalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien Lukas Hradecky jatkaa vielä europeleissä

Kommentoi Facebookissa