Huuhkajien Lukas Hradecky jatkaa vielä europeleissä

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen jatkaa taistelua Eurooppa-liigan voitosta. Glen Kamaran Glasgow Rangers putosi jatkosta.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen on edennyt Eurooppa-liigan puolivälieriin. Leverkusen löi torstaina Glasgow Rangersin kotikentällään 1-0 ja paineli jatkoon yhteismaalein 4-1.

Hradecky oli tuttuun tapaan Leverkusenin maalilla. Suomen maajoukkueesta tuttu Rangersin Glen Kamara oli pelikiellon takia sivussa.

Leverkusen voitti toisen ottelunsa heikommallakin esityksellä.

– Vaikeata tällaiseen otteluun lähdettäessä on se, että ei oikein tiedä missä mennään. Vastustajamme haki paikkoja, mutta tukahdutimme kaikki heidän ideansa. Vaikka tämä ei ollut sensaatiomainen esitys, niin voimme ottaa tästä ottelusta joitakin positiivisia puolia, Leverkusenin kapteeni Lars Bender kommentoi Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n verkkosivuilla.

Juttuvinkki: Totta se on, Suomi oli mukana Moskovan 1980 olympiajalkapalloturnauksessa!

Vastus kovenee jatkossa, kun Leverkusen kohtaa ensi viikolla puolivälieriin Milanon Interin. Ottelu pelataan Saksan Düsseldorfissa.

– Meillä oli paikkoja yhteen tai kahteen lisämaaliinkin. Tulevilla kierroksilla meidän täytyy olla kliinisempiä maalin edessä. Tärkeintä tämän illan pelissä oli saada pallo kulkemaan, välttää loukkaantumiset ja päästä takaisin rytmiin, Bender jatkoi.

Bundesliigassa Leverkusen koki tänä kesänä pettymyksen jäätyään viidenneksi. Joukkue ei saanut paikkaa Mestareiden liigaan, jossa pelasi viime syksynä.

Leverkusenin vaiherikas kausi jatkuu kuitenkin Eurooppa-liigassa ainakin ensi maanantaina. Jos Leverkusen häviää Interille, pelaa joukkue sitten seuraavan kerran syyskuussa Saksan Cupissa sekä Bundesliigassa.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: HJK:lla vaikeaa Veikkausliigassa – Honka nousi tasapisteisiin

Kommentoi Facebookissa