HIFK:n maailmanmestari loisti maaleillaan – ”Totta kai se hyvältä tuntuu”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

Leijonien maailmanmestari Jere Sallinen loisti maaleillaan HIFK:n voittaessa kotiavauksessaan JYPin.

JÄÄKIEKKO Maailmanmestaruutta keväällä Leijonien kanssa juhlinut Jere Sallinen esiintyi HIFK:n paidassa keskiviikkona edukseen. Sallinen iski kaksi komeaa maalia, kun HIFK kaatoi JYPin SM-liigan kotiavauksessaan 4-2.

Sallinen tunnetaan tunnollisena kahden suunnan pelaajana, mutta keskiviikkona hän oli ratkaisija. Sallinen iski kaksi komeaa ylivoimamaalia.

– Totta kai se hyvältä tuntuu. Hienosti pelattuja tilanteita oli molemmat. Ensimmäisessä Jäky (Juha Jääskä) laittoi hienosti ja toisessa Luoti (Joonas Lyytinen) petasi hienon paikan. Kyllä sitä on harjoiteltu, Sallinen kertoi.

Sallinen tuli IFK:hon tuoreena maailmanmestarina. Kultaleijonan kesä on sujunut juhliessa ja kauteen valmistautuessa.

– Hyvin on mennyt. Aika haipakkaa on ollut. Hetki siinä juhlittiin, mutta aika nopeasti piti ruveta keskittymään jo tähän kauteen. On ollut kyllä paljon makeita juttuja.

Kauden toisen tappionsa kokeneen JYPin alkuohjelma on uutta tulemista rakentavalle joukkueelle haastava. Oletettuja Liigan kärkiryhmiä on paljon vastassa.

– Niin, kyllä tässä paljon näitä kärkiseuroja kohdataan alussa. On viime kauden mestaria sun muuta. Mutta se on hyvä, että näemme missä mennään. Viime viikonloppu oli tuloksellisesti ihan hyvä. Saimme siellä kotivoiton kokemusta. Tampereellakin olimme aika lähellä kolmea pistettä, mutta se vähän lipsui sitten lopussa käsistä, JYPin päävalmentajana viime kauden jälkeen aloittanut Pekka Tirkkonen mietti.

JYP sekoili viime kaudella oikein urakalla, mutta Tirkkonen käynnisti kesällä JYPissä uuden projektin. Se on vielä täysin alkuvaiheessa, mutta Tirkkonen näkee joukkueensa pelaamisessa jo nyt kehitystä.

– Elokuun aikana menimme hyvin eteenpäin tuossa meidän pelissä, mutta tänään emme kyllä päässeet omalle tasollemme. Tänään olimme jostain syystä aika arkoja ja turhan vieraskoreita, emmekä pystyneet kamppailemaan IFK:n tasoista joukkuetta vastaan. Rakenteellisesti peli on mennyt kuitenkin koko ajan eteenpäin, Tirkkonen linjasi.

Keskiviikon kierroksella hurjinta jälkeä teki Vaasan Sport, joka haki kauden avausvoittonsa KooKoon kustannuksella. Toisessa erässä viisi maalia tehtaillut Sport kukisti KooKoon rökälenumeroin 7-2.

Tappara puolestaan kävi päättämässä Ässien voittoputken Porissa. Tappara nollasi Ässät tylysti lukemin 5-0.

Tappara on kolmen kierroksen jälkeen kärjessä tasapisteissä Kärppien kanssa. Molemmilla on kahdeksan pistettä.

Kärpät koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä voitettuaan keskiviikkona Jukurit vasta jatkoajalla 2-1. Jukurit on sarjassa yhä voitoitta.

Nollakerhossa ainoana joukkueena on Ilves. Keskiviikkona Ilves hävisi TPS:lle Tampereella 2-4.

Haastattelut Ville Hirvonen, Helsinki. Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Liigan suurin pelaajabudjetti on HIFK:lla – kolmasosa Jokereiden summasta

Liigan keskiviikon kierroksen tulokset

HIFK-JYP 4-2
HPK-SaiPa 3-2
Ilves-TPS 2-4
KooKoo-Sport 2-7
Kärpät-Jukurit 2-1 ja.
Pelicans-Lukko 1-2 vl.
Ässät-Tappara 0-5

Kommentoi Facebookissa