HIFK:n peli sakkaa – ”Kyllä se on paikallaan polkenut”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

SM-liigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoiva HIFK on sarjataulukossa vasta kahdeksantena.

JÄÄKIEKKO HIFK kaatoi keskiviikkona Ässät 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. HIFK:n sarjasijoitus ei illan kierroksella kuitenkaan kohentunut, vaan helsinkiläisten rahakas miehistö on edelleen kahdeksantena.

Ässät on osannut tällä kaudella tehdä kiusaa kärkijoukkueille ja osoitti vahvuutensa myös Helsingissä. Ilta oli nimivahvalle kotijoukkueelle hyvin vaikea.

– Joo, kyllä se näin oli. Tiesimme, että Ässät on pelannut kärkijoukkueita vastaan todella hyvin ja laittanut heidät ahtaalle. Eikä se yhtään helpottanut meitä, että heti tuli ensimmäisessä erässä maali omiin. Toisessa erässä meillä oli hyvät momentumit ja paikkoja, mutta niistä ei saatu sisään. Onneksi kuittasimme sitten (3. erässä) heidän ylivoimamaalinsa nopeasti ja onneksi saimme yhden lisäpisteen. Tässä tilanteessa meille jokainen piste on todella arvokas, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi.

HIFK:lla on luistanut vieraskaukalossa paremmin, mutta kotona sillä on ollut vaikeaa läpi kauden. Onko HIFK:n kotipelaaminen kehittynyt vai polkeeko se edelleen samoja uria pitkin?

– Kyllä se on paikallaan polkenut, ei siinä ole kahta sanaa. Kun tulosta ei ole tullut, niin määrätty rentous siitä puuttuu. Reagoiminen on aika hidasta ja ylipäätään tilan ja ajan käyttäminen. Onnistumisten kautta se tulee ja kun niitä saa, niin se itseluottamus kasvaa ja pelaamiseen tulee vapautuneisuus, Pikkarainen näki.

HIFK:n kotipelaamista on leimannut tällä kaudella etenkin heikot alut. Tappara mätti viime lauantaina kolme maalia tauluun avauserässä ja nytkin Ässät teki illan ensimmäisen maalin. Pikkarainen ei kuitenkaan näe, että huonoa kotipelaamista voisi laittaa pelkästään huonojen alkujen piikkiin.

– Vaikea sanoa. Tietysti sellaisen johtopäätöksen voi vetää faktojen kautta. Tappara-pelissä esimerkiksi he tekivät ainoista paikoistaan kolme maalia, eikä me siinä pulassa oltu. Kyllä siinä alussa oli paljon vaiheita tänäänkin, eikä se pelkästään siihen alkuun kulminoitunut.

Missä ne kehityskohdat ovat?

– Meidän pitää pystyä vielä paremmin paineistamaan vastustajaa yhtenäisenä viisikkona. Se toimi syksyllä tosi hyvin. Riistoista pitäisi saada maalipaikkoja, koska ne ovat kuitenkin niitä tehokkaimpia paikkoja. Kiekossa pitäisi myös pysyä enemmän, että saataisiin pidempiä mylläköitä vastustajan päätyyn. Sitä kautta saadaan momentumia ja vastustaja väsyy. Siinä pystytään vielä parantamaan.

HIFK:n sairastupa on tyhjenemään päin. Lennart Petrell ei ollut vielä valmis pelaamaan, Iikka Kangasniemi huilasi muista syistä.

– Kierrätystä. Meillä on aika paljon kuitenkin hyökkääjiä, Pikkarainen kuittasi Kangasniemen tilanteen.

– Lennart Petrell on tulossa lähiaikoina kehiin. Oli itseasiassa tarkoitus, että hän olisi pelannut tänään, mutta hän tunsi aamujään jälkeen vielä sen verran epävarmuutta, että ei haluttu ottaa mitään riskiä. (Juha) Jääskä on vielä pari viikkoa pois ja (Markus) Kankaanperä on palaamassa ihan lähiaikoina, Pikkarainen avasi sairastupalaisten tilannetta.

Haastattelu Ville Hirvonen

Lue myös: Jokereilta surkea esitys kotiottelussa

Kommentoi Facebookissa