HIFK:n tuhkimotarinaa ei tullut – KuPSilla sauma tuplamestaruuteen

FC Inter masensi Suomen Cupin välieräottelussa HIFK:n. (Kuva AOP)

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat 17. syyskuuta KuPS ja FC Inter. HIFK ja FC Lahti saivat pettyä.

JALKAPALLO Kriisijoukkue HIFK hallitsi Helsingissä pelattua Suomen Cupin välieräottelua FC Interiä vastaan, mutta sortui virheisiin ja hävisi 2-3. Samalla suli tuhkimotarina Veikkausliigan jumbona taapertavan HIFK:n europeliunelmasta.

FC Inter kohtaa 17. syyskuuta pelattavassa finaaliottelussa Kuopion Palloseuran. KuPS voitti Lahdessa pelatussa välieräottelussa FC Lahden 1-0, vaikka pelasi ottelusta suuren osan vajaalukuisena.

KuPS taistelee mestaruudesta myös Veikkausliigassa, joten tuplaa on kuopiolaisille tarjolla. FC Interille Suomen Cupin voitto toisi paikan ensi kaudelle Konferenssiliigan karsintaan.

Mixu Paatelaisen valmentama HIFK on lähellä putoamista Ykköseen. Sillä on kahdeksan pisteen takamatka toiseksi viimeisenä olevaan FC Lahteen ennen seitsemää viimeistä ottelukierrosta.

Suomen Cupin välierätappio varmisti, ettei HIFK tule pelaamaan ensi kaudella europeleissä. Olisikin ollut erikoinen tilanne, jos Ykkösessä pelaava seura olisi ollut mukana eurokentillä.

Alkukaudella HIFK oli isoissa talousvaikeuksissa, joita on sittemmin selätetty. Talousongelmat johtuivat pitkälti kevään ja alkukesän heikoista yleisömääristä.

Sittemmin väkeä saatiin HIFK:n peleihin paikan päälle enemmän, kun kannattajat ymmärsivät seuran pahan ahdingon. Suomen Cupin välierässäkin paikan päällä oli lähes 1900 katsojaa.

HIFK:n mahdollisuus sarjapaikkaan piilee siinä, että FC Lahdenkin tilanne on heikko. Yhdeksän pisteen eron kurominen on mahdollista, vaikka vaikeaa kyllä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:n europelit kiinnostavat – liput myytiin heti loppuun

Kommentoi Facebookissa