Hiihtoliitolle helpotusta – pitkäikäisin sponsori jatkaa yhteistyökumppanina

Hiihtoliiton sponsori näkyy tulevilla kausilla muuallakin kuin Kulta-Iivon pipossa.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari, Iivo Niskanen, Suomi. (Kuva AOP)

St1 ja Hiihtoliitto ovat sopineet yli seuraavan olympiadin kestävästä yhteistyöstä.

URHEILUSPONSOROINTI Suomalainen energiayhtiö St1 ja Suomen Hiihtoliitto jatkavat pitkää ja laaja-alaista yhteistyötään. Jatkosopimus on allekirjoitettu yli seuraavan olympiadin vuosille 2018–2022.

St1:n ja Suomen Hiihtoliiton yhteistyö alkoi vuonna 2001 ja on maastohiihdon pitkäikäisin. Uuden sopimuksen myötä kumppanuuden kesto yltää yli 20 vuoteen.

– Hiihtoliitolle St1 on pitkäikäisenä kumppanina ollut erittäin tärkeä. Se on mahdollistanut pitkäjänteisen työn suomalaisen maastohiihdon eteen jokaisella tasolla nuorista huippu-urheiluun saakka, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Sopimus on sananmukaisesti kullanarvoinen Hiihtoliitolle, joka juuri raportoi miljoonatappiosta Lahden MM-hiihdoista.

Energiayhtiö näkyy laajasti niin maajoukkueiden kuin suomalaisen hiihdon huipputuotteen Suomen Cupin pääyhteistyökumppanina. Hiihdon tulevaisuutta turvataan tukemalla nuorten maajoukkueen, St1-ryhmän toimintaa. Kilpailutapahtumissa yhtiö on mukana niin nuorten SM-hiihdoissa kuin Hopeasompa-kisoissakin.

Viimeisten vuosien aikana Suomen maastohiihtomaajoukkueesta on rakennettu päävalmentaja Reijo Jylhän johdolla uusien toimintamallien edelläkävijää koko suomalaisessa huippu-urheilukentässä. Avainasemassa ovat olleet niin yhteistyökumppanit kuin huippu-urheilun toimijat, jotka ovat mahdollistaneet kehityksen.

– Uusi sopimus on luonteva jatko jo pitkälle, vakiintuneelle hyvälle yhteistyöllemme. Haluamme entisestään syventää yhteistyötä ja yhdessä lisätä urheilun kiinnostavuutta sekä innostaa uusia harrastajia lajin pariin, toteaa toimitusjohtaja Mika Wiljanen St1:ltä.

Wiljanen sanoo suomalaisen maastohiihdon olevan luonteva yhteistyökumppani, sillä se vaatii hänen mukaansa samoja ominaisuuksia kuin energiayhtiön oma toiminta: pitkäjänteisyyttä, periksi antamattomuutta ja rohkeutta.

Kommentoi Facebookissa