Hirvi kuoli hautausmaalla – toinen juoksi vauhkona suojatietä pitkin poliisiasemalle

Hirvet ovat olleet viime aikoina osallisina lukuisissa kolareissa ja kulkeneet jopa kaupungin kaduilla.

Hirvet ovat olleet viime aikoina osallisina lukuisissa kolareissa ja kulkeneet jopa kaupungin kaduilla. (Kuva Fotolia)

Hirvien poukkoilu Kuopion keskustassa aiheutti kymmeniä ilmoituksia hätäkeskukseen.

HIRVET Itä-Suomen poliisille tuli ilmoitus 28.5.2018 klo 08.18, että hirvi on törmännyt Kuopiossa Puijonkadun läheisyydessä hautausmaan aitaan. Hirvi menehtyi tapahtumapaikalle.

Hirviä oli ollut liikkeellä kaksi. Toinen hirvistä juoksi vauhkona Kuopion keskustan läpi vieraillen matkalla muun muassa poliisiaseman pihassa. Näköhavainnon perusteella hirvi olisi käyttänyt suojatietä.

Hirvi ontui jalkaansa ja oli törmäilyjensä jäljiltä verisenä ja sekavana. Hirvi oli nähty matkalla Kumpusaareen ja hautausmaan sekä poliisilaitoksen lisäksi ainakin uimassa Valkeisen lammessa, keskuskentän parkkialueella, lastensairaalan pihassa ja Tasavallankadulla kauppakeskuksen parkkipaikalla.

Kumpusaaressa poliisi tavoitti hirven aidatulta alueelta. Suojatien käyttäminen poliisilaitoksen kohdalla ei kuitenkaan riittänyt suojelemaan hirveä kaupunkimatkallaan. Poliisin havaintojen perusteella hirvi oli siinä määrin pahoin muissa törmäilyissään loukkaantunut, että katsoi lopettamisen olevan ainoa mahdollinen ratkaisu tilanteessa.

Hirvien poukkoilu Kuopion keskustassa aiheutti kymmeniä ilmoituksia hätäkeskukseen.

Lue myös: Lukuisia hirvikolareita on sattunut eri puolilla Suomea – poliisi kehottaa autoilijoita varovaisuuteen

Kommentoi Facebookissa