Hitti vai huti? – Tässä Suomen kisa-asut Pekingin olympialaisissa

Tältä näyttävät suomalaisurheilijoiden kisa-asut Pekingin talviolympiakisoissa 2022 (Kuva: Olympiakomitea)

Tältä näyttävät suomalaisurheilijoiden kisa-asut Pekingin talviolympiakisoissa 2022. (Kuva Olympiakomitea)

Suomen Pekingin 2022 talviolympiakisojen asut jakavat jälleen mielipiteitä. Sosiaalisessa mediassa asuja kehutaan ja haukutaan.

OLYMPIALAISET Luhta Sportswear Company julkisti keskiviikkona Suomen olympiajoukkueen Icepeak-asut, joissa joukkue tulee esiintymään Pekingin talviolympialaisten avajaistilaisuudessa, vapaa-ajalla sekä harjoitteluissa ja lämmittelyissä urheilusuoritusten ulkopuolella.

Olympiamallisto on saanut inspiraationsa arktisesta talvesta, ikiroudasta ja valon vaihtelusta. Tiedotteessa ilmoitetaan, että pohjoisen talvi näkyy mallistossa yksinkertaisena tyylikkyytenä ja harmonisena värityksenä, jota korostavat rouheat yksityiskohdat, kuten hopean hohto, lämpöinen villa ja isot brodeeraukset. Sinisen eri sävyt tuovat mallistoon sporttisuutta.

Luhta Sportswear Companyn Suomen myyntipäällikkö Pasi Luumi kertoo, että malliston suunnittelussa on otettu huomioon sekä Pekingin sääolot että eri urheilulajien vaatimukset.

– Pekingin vaativat sääolosuhteet loivat omat haasteensa malliston luomiseen. Helmikuinen talvisää voi sikäläisessä monsuuni-ilmastossa vaihdella pakkasen, suojasään sekä lumi- tai vesisateen välillä.

– Olemme suunnitelleet mallistoa yhteistyössä hiihto- ja jäälajien urheilijoiden sekä huollon edustajien kanssa. Mallisto perustuu kerrospukeutumiseen ja säänkestäviin tuotteisiin. Olemme ylpeitä siitä, että Icepeak on ollut Suomen olympiajoukkueen virallinen yhteistyökumppani jo vuodesta 2016 asti, Luumi jatkaa.

Suomen olympiajoukkueen kisa-asut ovat perinteisesti jakaneet mielipiteitä. Myös Pekingin kisa-asut ovat saaneet sosiaalisessa mediassa ristiriitaisen vastaanoton.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään 4.-20. helmikuuta 2022. Jäälajit järjestetään Pekingissä ja lumilajit Yanqingissa sekä Zhangjiakoussa. Jääkiekon osalta riittää erityisen suurta mielenkiintoa, kun NHL tekee paluun olympialaisiin.

Suomi sai edellisissä talviolympiakisoissa Pyeongchangissa 2018 kuusi mitalia. Vastaavanlainen mitalisaldo on realistinen tavoite Pekingistäkin. Norjan ja Ruotsin odotetaan saavuttavan mitaleita selkeästi suomalaisia enemmän.

Toisin kuin Tokion kesäolympiakisoissa viime kesänä, päästetään Pekingin kisoihin katsojiakin. Tosin ulkomaisia kisaturisteja ei koronapandemian takia Kiinaan päästetä. Katsomoon kelpaavat vain Manner-Kiinan asukkaat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kolme pelaajaa nimettiin jo Leijonien olympiajoukkueeseen

Kommentoi Facebookissa