HJK erotti Mika Lehkosuon ja nimitti uuden päävalmentajan – ”Alkukausi sujui tuloksellisesti todella huonosti”

Mika Lehkosuo on myös kiistatta yksi legendaarisimmista HJK-pelaajista.

Mika Lehkosuo on myös kiistatta yksi legendaarisimmista HJK-pelaajista. (Kuva AOP)

Kaksi- ja puolivuotisen sopimuksen allekirjoittanut Toni Koskela aikoo palauttaa HJK:n oikealle kurssille.

JALKAPALLO HJK:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja vaihtuu. Mika Lehkosuo on vapautettu tehtävistään ja valmennusvastuun ottaa Toni Koskela kaksi- ja puolivuotisella sopimuksella.

– Muutoksen myötä joukkue saa uuden, raikkaan alun. Toni on osaamiseltaan ja taustaltaan henkilö, joka sopii erinomaisesti kääntämään kauden kurssin nopeasti voitokkaaksi, minkä lisäksi hän ymmärtää seuran strategian nuorten pelaajien kehittämisestä, kertoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

Riihilahti kiittää Mika Lehkosuota ja toteaa, että niin seurajohto, valmennustiimi kuin pelaajatkin ovat nyt katsoneet peiliin, miten tähän tilanteeseen on päädytty. Kaikki haluavat kääntää tämän kauden voitokkaaksi.

Toni Koskela on entuudestaan Klubille tuttu mies. HJK:n juniorivalmennuksessa Koskela on ollut mukana jo vuodesta 2013 ja nousi samana vuonna myös liigajoukkueen apuvalmentajaksi. HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n päävalmentajana hän toimi vuodesta 2015 vuoteen 2017, jolloin kauden päätteeksi Klubi 04 nousi Ykköseen.

– Koskelan pelitapa istuu nykyisen joukkueen rakenteeseen. Hän on myös paras ja loogisin valinta pitkällä tähtäimellä, koska hänen tapansa opettaa jalkapalloa istuu HJK Akatemian pelaajakehityksen päävalintoihin. Tämä on tärkeä asia, kun seuran yksi strategista tavoitteita on kansainvälinen pelaajakehitys, valaisee urheilujohtoryhmän vetäjä Miika Takkula.

Klubiin Toni Koskela palaa RoPS:sta, jossa hän on toiminut päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. HJK ja RoPS pääsivät hyvässä yhteisymmärryksessä sopimukseen siirtokorvauksesta.

– On hienoa palata kotiin. HJK on Suomen suurin ja menestynein seura, jolla on maan parhaat fanit. Odotan innolla matkaa, joka tänään alkaa, kertoo Toni Koskela.

Klubiin palaava Toni Koskela on toiminut RoPS:n päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien.
Klubiin palaava Toni Koskela on toiminut RoPS:n päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. (Kuva HJK)

Kaudella 2014 Klubin peräsimeen tullut Mika Lehkosuo saavutti heti ensimmäisenä vuotenaan Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin voiton sekä historiallisen Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikan. Tätä seurasivat pronssi ja hopea, kunnes 2017 oli jälleen vuorossa tuplamestaruus ja mestaruus 2018.

– Todellisuus on, että alkukausi sujui tuloksellisesti todella huonosti. Joukkue on kuitenkin tehnyt paljon laadukasta ja sitoutunutta työtä tammikuusta lähtien. Kun yksi ovi menee kiinni, toinen ovi aukeaa, niin seuralle, joukkueelle kuin minullekin. Kuluvaa kautta on vielä paljon jäljellä, tavoitteiden saavuttaminen on todellakin mahdollista, Lehkosuo kommentoi.

Mika Lehkosuo on myös kiistatta yksi legendaarisimmista HJK-pelaajista. HJK:n juniorien kasvatti pelasi HJK:n edustusjoukkueessa vuosina 1993–2002. Mukaan mahtuu HJK:n Mestarien Liigan lohkovaihe 1998, jolloin Lehkosuo oli joukkueen kapteeni. Kuudessa Mestarien Liigan ottelussa hän viimeisteli kaksi maalia. Pelaajana Lehkosuo voitti kaksi Suomen mestaruutta ja pelasi kaikkiaan 189 liigaottelua. Mika Lehkosuo on HJK Hall of Fame -pelaaja nro 24.

  • Lähde HJK

Lue myös: Jalkapallokentillä kuohuu – Juventus ja Bayern München antamassa potkut valmentajilleen

Kommentoi Facebookissa