Jalkapallokentillä kuohuu – Juventus ja Bayern München antamassa potkut valmentajilleen

Käsi ylös vaihdon merkiksi? Niko Kovacille povataan lähtöpasseja Bayern Münchenistä.

Käsi ylös vaihdon merkiksi? Niko Kovacille povataan lähtöpasseja Bayern Münchenistä. (Kuva AOP)

Kahden eurooppalaisen suurseuran päävalmentajat vaihtuvat ennen ensi kauden alkua.

JALKAPALLO Italialainen Juventus ilmoittaa, ettei sitä viimeiset viisi kautta luotsannut Massimiliano Allegri valmenna torinolaisia ensi kaudella.

Allegri, 51, valmensi Juventusta kesästä 2014 alkaen. Hänen alaisuudessaan Juve voitti Serie A -mestaruuden joka kaudella ja eteni kahdesti Mestarien liigan loppuotteluun, jotka se kuitenkin hävisi FC Barcelonalle ja Real Madridille.

Jalkapalloa seuraava Goal puolestaan uutisoi, että myös Saksan hallitseva mestari Bayern München vaihtaa valmentajaansa. Niko Kovacilla on mahdollisuus johdattaa Bayern München sekä Bundesliigan että Saksan cupin mestariksi, mutta Goalin mukaan saksalaisseura etsii jo korvaajaa kroatialaiselle.

Kovac siirtyi Bayern Münchenin peräsimeen kesällä 2018. Huonon alun jälkeen Bayern pääsi hyvään vireeseen niin Bundesliigassa kuin Saksan cupissakin. Goalin mukaan ehdokkaita Kovacin korvaajaksi ovat muun muassa Mark van Bommel ja Erik ten Hag. Tällä hetkellä he molemmat valmentavat Hollannissa, van Bommel PSV Eindhovenia ja ten Hag Ajaxia.

Huhuissa Bayern Müncheniin on yhdistetty myös Jose Mourinho, joka sai potkut englantilaisesta Manchester Unitedista viime vuoden lopussa. Saksalainen futislegenda Michael Ballack sanoi Bild-lehdelle huhtikuussa, että Mourinhon siirto Bayern Müncheniin lisäisi Bundesliigan arvostusta.

– Juuri nyt Niko Kovac on päävalmentaja, ja sitä pitää kunnioittaa. Hän tekee hyvää työtä. Mutta ei voi kieltää sitä, että jossain vaiheessa tulevaisuutta Mourinhon palkkaus toisi lisää glamouria seuralle ja Bundesliigalle.

Lue myös: Mestarien liigan finalistit ratkesivat dramaattisissa otteluissa – loppuottelu brittien välinen

Kommentoi Facebookissa