HJK on kriisissä – käsittämätön tappio Liettuassa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Liettuan jalkapalloliigan tyvipään ryhmä Panevezys voitti HJK:n Mestareiden liigan karsinnassa 3-0.

JALKAPALLO Europelien karsintakierrokset pyörähtivät käyntiin tiistaina ja suomalaisjoukkueista urakkansa aloitti ensimmäisenä HJK. HJK:n haaveet lohkovaiheesta kokivat ison kolauksen heti kättelyssä.

Suomen mestarin ominaisuudessa HJK aloitti taistelun pääsystä lohkovaiheeseen Mestareiden liigan karsinnoissa. Siitä lähtökohdat lohkovaiheeseen ovat ylivoimaisesti parhaat.

Voittamalla ensimmäisen kierroksen otteluparin, on joukkueella sen jälkeen kolme eri mahdollisuutta edetä lohkovaiheeseen. HJK:lle arpakin tuntui suosivan, kun se sai vastaansa liettualaisen Panevezysin.

Liettuan pääsarjassa Panevezys on jaetulla viimeisellä sijalla, mutta oli kotikentällään ensimmäisessä osaottelussa ylivoimainen voitettuaan 3-0. HJK:n kannalta lopputuloksen tekee entistä kirvelevämmän se, että se pelasi viimeiset 20 minuuttia miehen ylivoimalla.

HJK joutuu lähtemään toiseen osaotteluun nyt pahasta takaa-ajoasemasta. Toinen osaottelu pelataan tiistaina 16.7. Helsingissä.

– Aika synkissä tunnelmissa täältä palataan kotiin, mutta loppuviikosta laitetaan homma kuntoon, jotta olemme jälleen ensi viikolla parempia. On jalkapallossa ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut kuin tästä nouseminen. Lähdemme maali kerrallaan jahtaamaan. Boltilla ei ole koskaan vastustajalla ollut helppoa. Emme me luovuta, mutta tietenkin iso vuori on kiivettävänä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnassa seuransa nettisivuilla.

HJK vaikuttaa olevan pahassa kriisissä. Viime lauantaina se hävisi Tampereella Ilveksellä surkealla esityksellä 0-3.

Tällä kaudella HJK on jo vaihtanut kertaalleen valmentajaa. Toukokuussa Toni Korkeakunnas otettiin takaisin seuran päävalmentajaksi, kun seurapomo Aki Riihilahti älysi, ettei Ferran Sibilan komennossa HJK:lla olisi mahdollista menestyä. Samalla sai lähteä urheilutoimenjohtaja Vesa Mäki, jonka syntilistalle Sibila-sekoilu on laitettu.

Lue myös: Veikkausliigassa kahden kerroksen väkeä – molemmissa päissä tiukkaa

Kommentoi Facebookissa