HJK otti todella tärkeän voiton – mestaruustaistossa riittää jännitystä

HJK juhlii maalia

HJK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HJK voitti FC Interin 2-1 ja kavensi KuPSin sarjajohdon yhteen pisteeseen.

JALKAPALLO Veikkausliigan mestaruustaisto sai käänteen, kun HJK kaatoi sunnuntai-iltana turkulaisen FC Interin maalein 2-1. HJK jatkaa sarjassa toisena, mutta voitollaan se varmisti, että mestaruus on sillä yhä omissa käsissä.

Riku Riski teki Inter-ottelussa HJK:n avausmaalin ensimmäisen puoliajan lopulla. Toinen Riski, Roope, teki toisen erän alussa HJK:n toisen maalin kulmapotkutilanteesta. Timo Furuholmin kavennusmaali ei Interille enää riittänyt.

HJK:lle voitto oli henkisesti helpottava. Se oli pelannut seitsemän edellistä kotiotteluaan ilman voittoa.

Sarjan kärjessä oleva Kuopion Palloseura jäi lauantain kotiottelussaan HIFK:ta vastaan maalittomaan tasapeliin. KuPSin sarjajohto HJK:hon kaventui yhteen pisteeseen.

Ensi keskiviikkona HJK kohtaa Stadin derbyssä HIFK:n. Samaan aikaan KuPS pelaa Seinäjoella SJK:ta vastaan.

Ensi sunnuntaina pelattavalla päätöskierroksella KuPS ja HJK kohtaavat Kuopiossa. Mestaruus ratkeaisi jo ennen sitä ottelua keskiviikkona, jos KuPS voittaa SJK:n ja HJK häviää HIFK:lle.

HJK:lle asetelma on joka tapauksessa selkeä. Joukkue uusii Suomen mestaruutensa, jos voittaa kaksi viimeistä otteluaan.

SJK voitti perjantaina Ilveksen 4-2 ja on kiinni pronssissa. Neljäntenä oleva FC Inter on kaksi pistettä SJK:ta perässä. HIFK ja Ilves ratkovat päätöskierroksilla viitostilan kohtalon.

Alemmassa loppusarjassa varmistui jo aiemmin, että KTP putoaa Ykköseen. KTP:n tilalle pääsarjaan nousee VPS.

Lauantaina varmistui, että AC Oulu karsii sarjapaikastaan Rovaniemen Palloseuraa vastaan. AC Oulu jäi FC Lahden vieraana maalittomaan tasapeliin.

Veikkausliigan surkeat yleisömäärät ovat puhuttaneet syksyllä. Myös otteluohjelman laatijoita voi osoittaa syyttävällä sormella, sillä HJK:n ja Interin ottelu alkoi sunnuntaina vasta kello 18.30.

Sää on lokakuisessa Helsingissä tavallisesti surkea ja niin oli myös sunnuntai-iltana. Ei ollut yllättävää, että koiranilmassa ottelun katsojamäärä oli surkea 1574.

Espoo on katsojamäärissä toki oma lukunsa. Lauantaina FC Honka veti kotiotteluunsa Hakaa vastaan vain 327 katsojaa. Honka hävisi 0-2 ja Haka varmisti sarjapaikkansa.

Tapiolan stadionilla koleassa lokakuun säässä surkeissa oheispuitteissa jalkapallo-ottelu ei ole nautinto. Surkea yleisömäärä myös osoittaa, kuinka kapealla pohjalla Hongan fanipohja on.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK antoi näytteen suomalaisen jalkapallon isosta ongelmasta

Kommentoi Facebookissa