HJK pelasti uskottavuutensa – fanitkin vastasivat Stadin Kingeille

Toni Koskela korvasi Mika Lehkosuon HJK:n päävalmentajana toukokuussa.

Toni Koskela korvasi Mika Lehkosuon HJK:n päävalmentajana toukokuussa. (Kuva HJK)

HJK voitti HIFK:n 2-0 ja nousi Veikkausliigan sarjataulukossa toiseksi.

JALKAPALLO HJK on VPS:n ohella ollut Veikkausliigan tämän kauden pahin alisuorittaja. Hyökkäysten päättäminen on ollut joukkueella surkeaa ja päävalmentajaa seurajohto päätti vaihtaa toukokuussa, kun tulosta ei tahtonut tulla.

Mika Lehkosuon vaihtaminen Toni Koskelaan on ollut ihan onnistunut ratkaisu. Koskela on tuonut HJK:n peliin muutoksia, joiden myötä ennalta-arvattavuus on hyökkäyspelissä vähentynyt.

Stadin derbyssä torstaina HJK voitti HIFK:n 2-0. Koskela vei virkaveljeään Tor Thodesenia taktisesti mennen tullen.

– Mun mielestäni pelattiin vahva peli. Ensimmäinen jakso oli pieniä hetkiä lukuun ottamatta täysin meidän kontrollissa. Meillä oli saumat useampaan maaliin siinä, Koskela sanoi.

Toisella puoliajalla HIFK teki taktisia muutoksia ja sai pelistä paremmin kiinni. HIFK:n paikat jäivät kuitenkin vähiin.

– Toisella jaksolla oli enemmän hetkiä, jolloin HIFK pääsi pelaamaan vahvuuksillaan. Siinä olisi pitänyt meillä päästä paremmin maalipaikkoihin. Mutta lopussa, kun HIFK nosti pelaajiaan paljon ylös, niin hoidettiin se aika kunnialla. Laskeskelin, että olisikohan HIFK:lla ollut yksi maalipaikka ja meillä oli jokunen enemmän, Koskela totesi.

Koskelan mielestä HJK onnistui hyvin eliminoimaan HIFK:n vahvuudet.

– Erittäin hyvä suoritus mun mielestäni joukkueelta. HIFK on vaikea vastustaja, koska tuo tietynlaisen aggressiivisuuden ja on hyvä tilanteen vaihdoissa. Meidän piti pystyä eliminoimaan HIFK:n vahvuudet ja siihen nähden oli erinomainen suoritus.

HJK nousi sarjataulukossa toiseksi, mutta on pelannut muita kärkijoukkueita enemmän pelejä. Tämä johtuu HJK:n kesän europelihaasteista.

Voitto derbyssä vapauttaa HJK:ta varmasti henkisesti. Jos tappio olisi tullut, olisi HJK joutunut erittäin vaikeaan tilanteeseen. Paikka ylemmässä loppusarjassa olisi ollut uhattuna.

Derbyssä HIFK:lla oli paikalla enemmän kannattajia. Heidän laulunsa kuuluivat alussa kovempaa kuin HJK-fanien laulut Klubi-päädyssä, mutta hiljenivät ottelun edetessä HJK:n tehtyä kaksi maalia.

HJK:n päädystä huudettiin irvailuksi: ”Stadin Kingit, miks ootte hiljaa”.

HJK:n kotiotteluissa on ollut tällä kaudella hiljaista. Fanit ovat näyttäneet protestoivan joukkueensa heikkoja otteita ja laulu on ollut edelliskausiin verrattuna vaimeampaa.

Europeleissä ja Veikkausliigan loppukauden peleissä laulua saatetaan kuulla enemmän.

Teksti Otto Palojärvi, Telia 5G-areena

Lue myös: HJK vei HIFK:ta taktisesti mennen tullen – ramppikuume ihmetytti

Kommentoi Facebookissa