HJK romahtamassa – Kuopio tarrannut otteensa pokaaliin

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita. (Kuva AOP)

HJK hävisi SJK:lle maalein 2-3. KuPS johtaa Veikkausliigaa nyt kolmella pisteellä, kun pelaamatta on neljä kierrosta.

JALKAPALLO Veikkausliigan kauteen ylivoimaisena suosikkina lähtenyt HJK on mestaruustaistossa pulassa. Sunnuntaina HJK koki kotimaan pääsarjassa jo neljännen perättäisen tappionsa hävittyään Helsingissä SJK:lle maalein 2-3.

SJK juotti Klubille sunnuntaina Helsingissä todella karvasta kalkkia. Se iski ottelun lisäajalla 3-2-voittomaalin.

HJK siirtyi varttia ennen loppua 2-1 -johtoon, mutta romahti lopussa. Denys Olijnyk tasoitti rangaistuspotkusta 86. minuutilla 2-2:een ja lisäajan viidennellä minuutilla Ariel Ngueukam teki SJK:n voittomaalin.

KuPS oli voittanut lauantaina Ilveksen 2-1. KuPS johtaa sarjaa nyt kolmen pisteen turvin, kun pelaamatta on neljä kierrosta.

Pelaamatta loppusarjasta on neljä kierrosta. KuPS ja HJK kohtaavat Kuopiossa 31. lokakuuta. HJK:lla ei ole sitä ennen varaa enää pistemenetyksiin.

KuPS voitti kultaa myös 2019. Nyt uuden päävalmentajansa Simo Valakarin johdolla kuopiolaisryhmä pelaa vieläkin parempaa futista. Ei ole ihme, että Valakarin johtamaa KuPSia kutsutaan Kuopiossa jo ”Simoluutioksi” Huuhkajien ”Riveluutio”-termiä mukaillen.

HJK voitti viime torstaina Euroopan Konferenssiliigassa Alashkert Jerevanin 4-2. Muuten pelit ovat soineet HJK:lla syksyn tultua mollin tahdissa. Mestaruuden häviäminen olisi HJK:lle joukkueen budjetin valossa valtava takaisku.

HJK:n ja SJK:n ottelua oli seuraamassa paikan päällä vain 1017 katsojaa. Tanssii Tähtien Kanssa -kisaan samaan aikaan osallistuvalta HJK-pomolta Aki Riihilahdelta on tanssihuuman keskellä markkinointi ilmeisesti unohtunut.

Pronssista tullaan käymään vielä tiukka taisto. Sarjakolmonen FC Inter voitti HIFK:n sunnuntaina Turussa 2-0. Inter on kaksi pistettä neljäntenä olevaa SJK:ta edellä.

Alemmassa loppusarjassa KTP:n putoaminen alemmalle sarjatasolle on käytännössä selviö. KTP koki sunnuntaina jo kymmenennen perättäisen tappionsa hävittyään vieraissa FC Lahdelle maalein 1-2.

AC Oulu on vahvasti menossa karsintaan. Se pelasi FC Hakan vieraana maalittoman tasapelin ja on viisi pistettä IFK Mariehamnia perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK haki komean voiton Jerevanista

Kommentoi Facebookissa