HJK selvisi kurimuksesta – johtaa ennen päätöskierrosta

HJK juhlii maalia

HJK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HJK voitti HIFK:n 1-0 ja KuPS jäi 2-2-tasapeliin SJK:n vieraana. HJK johtaa sarjaa pisteen erolla KuPSiin ennen sunnuntain päätöskierrosta, jolloin joukkueet kohtaavat Kuopiosssa.

JALKAPALLO HJK ja KuPS ratkaisevat jalkapallon Suomen mestaruuden vasta kauden päätöskierroksella ensi sunnuntaina. Kuopion Palloseuralla oli mahdollisuus varmistaa mestaruus keskiviikkona, mutta se koki Seinäjoella ison pettymyksen.

KuPS jäi 2-2-tasapeliin SJK:ta vastaan. Tim Väyrynen nosti KuPSin ottelussa kahdesti tasoihin, mutta se ei joukkuetta juuri lohduttanut.

Samaan aikaan pelatussa Stadin derbyssä HJK voitti HIFK:n 1-0. Stadin derby ratkesi 77. minuutilla, kun HIFK muni puolustuksessaan ja David Browne pääsi syöttämään Roope Riskin vapaaksi. Riski korjasi hedelmän ja toi HJK:lle elintärkeän voiton.

KuPS ja HJK kohtaavat ensi sunnuntaina Kuopiossa kello 17 alkavassa ottelussa. HJK johtaa KuPSia pisteen erolla, joten mestaruuteen HJK:lle riittäisi Kuopiosta tasapelikin. KuPSin on voitettava ottelu.

Myös pronssin kohtalo ratkeaa vasta ensi sunnuntaina. FC Inter ja SJK kohtaavat silloin Turussa. Joukkueet ovat ennen päätöskierrosta tasapisteissä Interin voitettua keskiviikkona vierasottelussa Ilveksen 2-0.

Putoamissarjassa ei ole jännitettävää. KTP putoaa Ykköseen, mistä sen tilalle pääsarjatasolle nousee VPS.

AC Oulu karsii sarjapaikastaan RoPSia vastaan. Keskiviikkona AC Oulu kävi häviämässä Espoossa Hongalle maalein 1-6. Ottelussa oli 237 katsojaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Helmareille karmea pettymys – MM-kisaunelma uhkaa karata

Kommentoi Facebookissa