HJK:lla ei jakoa Sevillassa – Real Betis teki selvää jälkeä

Real Betis voitti HJK:n Sevillassa maalein 3-0. (Kuva AOP)

Real Betis vei HJK:ta miten tahtoi ja voitti Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöspelin maalein 3-0.

JALKAPALLO HJK:n urakka Eurooppa-liigassa päättyi torstaina Sevillassa. Siellä paikallinen Real Betis otti voiton selvin lukemin 3-0.

Betis oli jo aiemmin varmistanut lohkovoittonsa ja HJK:n jääminen lohkon jumboksi oli myöskin varmistunut. Betis ei kuitenkaan lähtenyt peliin puolivaloilla, vaan antoi yli 40 000 katsojan edestään parastaan. Kyyti olikin HJK:lle kylmää.

Ensimmäisellä puoliajalla Aitor Ruibal teki kaksi maalia ja peli oli käytännössä selvä. Ruibalin avausmaali syntyi todella upeasta laukauksesta, jota kaiken nähnyt Betisin valmentaja Manuel Pellegrinikin tuuletteli. Tosin HJK:n Lucas Lingmanin löysä pelaaminenkin auttoi Ruibalia tilanteessa.

Toisessa Betisin maalissa HJK:n puolustuksesta tehtiin reikäjuustoa. Ruibalilla oli helppo työ laittaa pallo maaliin.

HJK:n paikat jäivät vähiin. Aivan ottelun lopussa Nabil Fekir teki Betisin kolmannen maalin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Mitään yllättävää 3-0 -lukemissa ei ollut. HJK:n pelaajabudjetti on parin miljoonan euron tienoilla, kun Betis operoi lähes 50 miljoonan pelaajabudjetilla. Tasoero ei voi olla sellaisten rahasummien valossa näkymättä.

Betis oli lohkon selkeästi paras joukkue. Helsingissä joukkueella oli pieniä vaikeuksia tekonurmella, mutta voitti silti 2-0. Ludogoretsin kanssa HJK pelasi Helsingissä tasan 1-1 ja hävisi AS Romalle 1-2. Roma-ottelussa kiistelty VAR-tuomio vei HJK:lta tasoitusmaalin.

Kaikki kolme vierasotteluaan HJK hävisi. Roomassa Miro Tenhon punainen kortti auttoi Roman 3-0 -voittoon. Razgradissa Ludogorets voitti HJK:n 2-0.

Roomassa ja Razgradissa HJK antoi vastustajalleen kuitenkin kovempaa haastetta. Sevillassa HJK oli täysin helisemässä, mikä osaltaan korosti Betisin tasoeroa myös Romaan ja varsinkin Ludogoretsiin verrattuna.

Valmentajavelho Pellegrini luotsasi Real Betisin viime kaudella La Ligassa viidenneksi. Tällä hetkellä Betis on La Ligan sarjataulukossa neljäntenä.

Real Madrid ja FC Barcelona ovat jo karanneet, mutta kolmantena olevan Atletico Madridin kanssa Betis on tasapisteissä. HJK pääsikin mittaamaan tasoaan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa hyvin korkealla tasolla, mikä on suomalaisseuralle jo kova saavutus.

Real Betis ja AS Roma jatkavat pelejään Eurooppa-liigassa helmikuussa. Roma varmisti jatkopaikkansa voittamalla Ludogoretsin 3-1. Ludogorets jatkaa eurokauttaan Konferenssiliigassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradeckyn europelit jatkuvat – Glen Kamaran Rangersilta noloa historiaa

Kommentoi Facebookissa