Lukas Hradeckyn europelit jatkuvat – Glen Kamaran Rangersilta noloa historiaa

Huuhkajien Glen Kamara pääsi kentälle Rangersin tappiossa Ajaxia vastaan. (Kuva AOP)

Glen Kamaran edustama Glasgow Rangers teki Mestareiden liigan lohkovaiheessa ”surkeusennätyksen”.

JALKAPALLO Suomen maajoukkuetähdillä oli Mestareiden liigassa tiistaina kaksijakoinen ilta. Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen saavutti jatkopaikan Eurooppa-liigaan, kun taas Glen Kamaran Glasgow Rangers sinetöi nolon tappiosarjan.

Espanjan kärkiseuroihin lukeutuva Atletico Madrid hävisi FC Portolle tiistaina 1-2, mikä merkitsi Atleticon jäämistä lohkonsa viimeiseksi. Samalla Atleticon europelit päättyivät tältä kaudelta.

Samaan aikaan Bayer Leverkusen pelasi belgialaisen Club Brüggen kanssa maalittoman tasapelin ja Atleticon tappion myötä se riitti Leverkusenille Eurooppa-liigan paikkaan. Suomen maajoukkueen maalivahti Hradecky oli tuttuun tapaan Leverkusenin maalilla.

Leverkusen on vaeltanut Saksan Bundesliigassa varjojen mailla. Joukkue on valahtanut karsintaviivan alapuolelle sijalle 16. Europelien jatkuminen onkin Leverkusenille kaiken surkeuden keskellä henkisesti tärkeää.

Kamaran Rangers teki noloa Mestareiden liigan historiaa hävittyään viimeisessä ottelussaan Amsterdamin Ajaxille maalein 1-3.

Rangers pelasi samassa lohkossa Napolin, Liverpoolin ja Ajaxin kanssa. Se hävisi kaikki kuusi otteluaan maalieron oltua peräti -20. Mikään toinen joukkue ei ole menestynyt alkulohkossa yhtä heikosti.

Rangers onnistui lohkovaiheessa maalinteossa vain kahdesti. Suurimman tappionsa se koki Liverpoolille synkin lukemin 1-7. Rangers meni ottelussa johtoon, mutta Liverpool teki toisella puoliajalla peräti kuusi maalia.

Rangers otti kyseenalaisen maalieroennätyksen nimiinsä Dinamo Zagrebilta, joka oli vain hieman parempi kaudella 2011-2012. Dinamo jäi niin ikään pisteittä, mutta sen maaliero oli yhden parempi.

Kamara on kärsinyt syksyn aikana loukkaantumisista ja kaksi edellistä Mestareiden liigan ottelua häneltä jäi väliin. Ajaxia vastaan hän tuli vaihdosta kentälle.

Rangersin heikko menestys Mestareiden liigassa ei anna Skotlannin liigan tasosta mairittelevaa kuvaa. Onhan Rangers Skotlannin Valioliigassa toisena ja taistelee tiukasti mestaruudesta arkkivihollisensa Celticin kanssa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Natalia Kuikka teki suomalaista jalkapallohistoriaa

Kommentoi Facebookissa