HJK:n brasilialaispelaajalle tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

HJK:n Jair Silva sai ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytostä. (Kuva Veikkausliiga)

HJK:n Jair sai tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

JALKAPALLO HJK:n brasilialaiskeskikenttäpelaaja Jair Tavares da Silva on tuomittu seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapaus juontaa juurensa vuoteen 2016, jolloin Silva pelasi AC Oulussa.

Tapahtumahetkellä 12-vuotias uhri oli ottanut yhteyttä pelaajaan sosiaalisessa mediassa. Uhri ja Jair olivat sopineet menevänsä pelaamaan jalkapalloa illalla.

Uhri oli ottanut mukaansa myös kaksi ystäväänsä. Silva oli jossain vaiheessa pyytänyt uhria sivummalle, kehunut tätä kauniiksi ja suudellut häntä. Uhrin mukaan Silva oli myös yrittänyt laskea uhrin housut ja yrittänyt kosketella tätä seksuaalisesti.

Silva myönsi suutelemisen, joka tapahtui hänen mukaansa uhrin aloitteesta. Hän kuitenkin kielsi kosketelleensa lasta seksuaalisessa mielessä. Jair selitti, että hän kosketti lapsen vaatteita todeten, että ne olivat sopimattomat jalkapallon peluuseen.

Käräjäoikeus uskoi asiassa kuitenkin uhria ja lätkäisi Jairille seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Lisäksi Jair tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia 1500 euroa sekä korvaamaan valtion oikeudenkäyntikulut.

HJK kohtaa maanantaina Suomen Cupin ottelussa VPS:n vieraskentällä. Jair oli alun perin merkitty vaihtopelaajaksi, mutta myöhemmin hänen nimensä poistettiin kokoonpanosta.

Jair tuli Suomeen vuonna 2016 brasilialaisesta Ituano-seurasta, joka pelasi Sao Paulon osavaltion mestaruussarjaa. Hän pelasi AC Oulussa vuoteen 2018 saakka, kunnes siirtyi Veikkausliigaan Tampereen Ilveksen joukkueeseen.

HJK:hon Jair siirtyi 2021. Hän oli voittamassa viime vuonna Suomen mestaruutta.

HJK:lle Jairin tuomio seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli tiettävästi shokkina. Seura ei ollut asiasta tietoinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Joel Pohjanpalo epäonnistui avopaikoissa – Romania voitti Huuhkajat

Kommentoi Facebookissa