Hoitaja anasti yli 6000 lääkeampullia – poliisi löysi kahdeksan kassia väärennettyjä kulutuskortteja

Epäillyn hoitajan hallusta löytyi muun muassa ruisku ja käytettyjä neuloja. (Kuvituskuva Fotolia)

Helsingin poliisin selvittämän epäillyn törkeän huumausainerikoksen tutkinta on valmistumassa.

LÄÄKEVARKAUS Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan tapauksesta, jossa 35-vuotiasta hoitajaa epäillään lääkkeiden varastamisesta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaalasta. Esitutkinnassa selvisi, että epäilty anasti huumausaineeksi luokiteltavia lääkeampulleja yli 6 000 kappaletta.

Poliisi epäilee, että nainen vei lääkkeitä heinäkuun 2021 ja tammikuun 2022 välillä. Sairaala ilmoitti epäillyistä varkauksista poliisille 18. tammikuuta, ja käräjäoikeus vangitsi epäillyn 22. tammikuuta.

– Meille tulee harvoin tutkittavaksi tämänkaltaisia tapauksia. Hoitaja myönsi epäillyt rikokset jo turvallisuustarkastuksessa työpaikallaan. Tuolloin hänen hallustaan löytyi ruisku, käytettyjä neuloja ja pari pakettia fentanyyliä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Nikonen.

Kotietsinnässä poliisi sai lisää todistusaineistoa. Epäilty oli säilönyt lääkepaketteja kylpyhuoneen kaappiin ja makuuhuoneeseen. Jälkimmäisestä poliisi löysi kahdeksan kassia väärennettyjä kulutuskortteja, joihin hoitajat merkkaavat potilaille annetut lääkkeet.

Poliisi teki myös paikanetsinnän hoitajan pukukaappiin, jossa oli niin ikään tyhjiä fentanyyli- ja oxynormipaketteja. Tapauksen rikosnimikkeet ovat törkeä huumausainerikos, törkeä varkaus, virkavelvollisuuden rikkominen ja väärennös. Epäilty rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan lähiaikoina.

Lue myös: Poliisi tutkii Naistenklinikan hoitajan tekemää huomattavaa lääkevarkautta – ”On viety tuhansia ampulleja”

Kommentoi Facebookissa