HPK vaihtoi valmentajaa – murskasi heti Olli Jokisen suojatit

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurit pelaa Olli Jokisen komennossa. (Kuva AOP)

HPK sai päävalmentajakseen Jarno Pikkaraisen, jonka komennossa joukkue murskasikin Jukurit maalein 4-0.

JÄÄKIEKKO HPK kohautti viime sunnuntaina antamalla päävalmentajalleen Matti Tiilikaiselle sekä tämän apuvalmentajille potkut. Tilalle pestattiin viime kaudella HIFK:ta luotsanneen Jarno Pikkaraisen valmennustiimi.

Pikkaraisen debyytti HPK:n päävalmentajana alkoikin vahvasti. HPK nujersi Pikkaraisen komennossa Jukurit selvästi maalein 4-0.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen oli harmissaan.

– Kyllä me tiedettiin, että olemme kolme päivää valmistauduttu tähän peliin. Tiedettiin, että tulee aivan erilainen HPK kuin on tällä kaudella nähty, Jokinen sanoi.

– Lähtö oli meiltä peliin ihan hyvä. Se ensimmäiset kolme minuuttia ja ensimmäinen vaihtokierros, mutta sen jälkeen alkoivat henkilökohtaiset virheet ja ihme säheltäminen. Ruvettiin pelaamaan ihan epäpeliä. Vastustaja joutui maksamaan turhan pienen hinnan maaleistaan. Ensimmäisessä erässä sössittiin ne kaikki kolme maalia ihan täysin. Samoin toisessa erässä heidän neljäs maali, Jokinen jatkoi.

Jokinen teki selväksi, että HPK:lla oli ottelussa enemmän asennetta.

– HPK näytti mallia siitä, että se taistelee, yrittää ja siinä näki, että jokainen pelaaja oli jokaisella solulla mukana tässä pelissä. Siellä ei ollut yhtään vapaamatkustajaa mukana. Meillä oli 4-5 vapaamatkustajaa tänään. Ammattilaisurheilussa ei riitä, jos näin käy, päätti Jokinen.

Kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa ottanut HPK on yhä sarjajumbona. Eroa sillä on toiseksi viimeisenä olevaan SaiPaan kuitenkin enää yksi piste.

KooKoo voitti keskiviikkona Kärpät 4-3. Sarjataulukossa KooKoo nousi viidenneksi.

JYP puolestaan kukisti vieraissa Ässät 3-2. Vuonna 2004 syntynyt Joakim Kemell teki voittomaalin toiseksi viimeisellä minuutilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ei turhaa aikailua – SM-liigassa hyvin perustellut valmentajapotkut

Kommentoi Facebookissa