Humalainen omistaja heitteli koiraansa maahan – poliisi otti koiran haltuunsa ja se sai uuden kodin

Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä.

Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. (Kuvituskuva Fotolia)

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi omistajan valituksen ja koira voi hyvin lapsiperheessä.

ELÄINSUOJELU Helsingin poliisi sai vajaa vuosi sitten hätäkeskuksen kautta tiedon, että päihtynyt ja aggressiivinen mies heittelee koiraansa kotitalonsa edustalla Roihuvuoressa. Partio tapasi paikalla miehen, tapahtuman nähneitä henkilöitä sekä sekarotuisen koiran.

– Todistajat kertoivat nähneensä, kuinka mies nosti koiran ainakin kahdesti ilmaan ja paiskasi sen maahan – sekä nurmelle että asfaltille. Poliisi otti noin 30-vuotiaan miehen kiinni eläinsuojelurikoksesta epäiltynä ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Pelokas koira vietiin Viikin löytöeläintaloon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta.

Muutaman päivän kuluttua tehtiin eläinsuojelupäätös, jonka seurauksena koiran omistajuus siirrettiin Viikin löytöeläintalolle. Koiran omistaja valitti Helsingin poliisilaitoksen tekemästä päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen vedoten eläinsuojelulakiin ja eläinsuojeluasetukseen.

– Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Eläinsuojeluasetuksessa puolestaan todetaan, että tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty.

Myös korkein hallinto-oikeus hylkäsi miehen tekemän valituksen. Korkein hallinto-oikeus antoi päätöksensä 21. helmikuuta 2018. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi elokuussa 2017 miehelle sakkorangaistuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta. Sekarotuinen koira on sijoitettu pysyvästi uuteen kotiin.

– Poliisin saaman tiedon mukaan koira päätyi lapsiperheeseen ja voi uudessa kodissaan hyvin, Seppälä kertoo.

Kommentoi Facebookissa