Hurja Suomen ennätys – Senni Salminen venytti kolmiloikassa 14,51

Senni Salminen on venyttänyt kovia tuloksia sekä kolmiloikassa että pituushypyssä

Senni Salminen on venyttänyt kovia tuloksia sekä kolmiloikassa että pituushypyssä. (Kuva AOP)

Kolmiloikan Suomen ennätys meni uuteen uskoon, kun Senni Salminen venytti hurjan tuloksen 14,51.

YLEISURHEILU Kolmiloikkaaja Senni Salminen venytti tiistaina uuden upean Suomen ennätyksen Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Salminen venytti kisan kolmannella kierroksella huikean tuloksen 14,51.

Salminen paransi ennätystään huimasti. Hänen edellinen ulkoratojen ennätyksensä oli 14,04. Sen hän oli venyttänyt vuoden 2020 kesäkuussa.

Ennen hurjaa Suomen ennätysloikkaansa Salminen oli jo parantanut kisassa omaa ennätystään loikkimalla 14,12. Suomen ennätyksellään hän paransi ennätystään peräti 29 sentillä.

Myös Kristiina Mäkelä oli kilpailussa hyvässä vireessä. Hän loikki 14,26.

Naisten kolmiloikan aiempi SE oli Heli Koivula-Krugerin nimissä. Koivula-Krugerin SE 14,34 oli syntynyt Lappeenrannassa 3. elokuuta 2003. Mäkelä on parhaimmillaan päässyt Koivula-Krugerin tuloksesta kolmen sentin päähän.

Salminen voi ruveta valmistautumaan olympiamatkaan. Tokion olympialaisten tulosraja 14,32 meni häneltä SE-tuloksella kirkkaasti rikki.

Olympiamitali on toki vielä kovan haasteen takana. Rio de Janeiron 2016 olympialaisissa Salmisen Suomen ennätys olisi riittänyt kahdeksanteen tilaan. Dohan MM-kisoissa 2019 Salminen olisi ollut ennätyksellään kuudes.

Lupaavia suomalaistuloksia ei saatu tiistaina pelkästään kolmiloikassa. Topi Raitanen voitti Paavo Nurmen kisojen 3 000 metrin estejuoksun Turussa ajalla 8.19,57.

Tulos on Raitasen uran toiseksi paras. Viime elokuussa Monacossa Raitanen juoksi ajan 8.16,57. Hän on sillä ajalla Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmantena Euroopan mestari Jukka Keskisalon ja olympiamitalisti Tapio Kantasen jälkeen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Koljonen sai paikan Tokion olympialaisiin

Kommentoi Facebookissa