Kalle Koljonen sai paikan Tokion olympialaisiin

Suomella on ollut aina olympiaedustusta sulkpallossa Barcelonan 1992 kisoista lähtien

Suomella on ollut aina olympiaedustusta sulkpallossa Barcelonan 1992 kisoista lähtien. (Kuva Fotolia)

Suomalainen sulkapallon olympiaputki jatkuu myös Tokiossa.

OLYMPIALAISET Sulkapalloilija Kalle Koljonen on saanut paikan tänä kesänä järjestettäviin Tokion olympiakisoihin. Kansainvälinen sulkapalloliitto ilmoitti maanantaina, ettei ennen olympialaisia käydä enää karsintakisoja. Koljosen rankingsijoitus riittää kisapaikkaan.

Koljonen on olympiarankingissa sijalla 28, kun 34 parasta sai edustusoikeuden olympialaisiin automaattisesti. Koljonen keräsi karsintaikkunan aikana 24 002 rankingpistettä.

– Olympiapaikan saavuttaminen tuntuu hyvältä, nyt täytyy vain toivoa, että kisat järjestetään, Koljonen toteaa Sulkapalloliiton verkkosivuilla.

Viime vappuna Koljonen voitti EM-kisoissa pronssia ensimmäisenä suomalaisena sulkapalloilijana. Se tuli iloisena yllätyksenä ja luonnollisesti vahvisti Koljosen tietä olympialaisiin.

Pelkkä osallistuminen ei Koljoselle riitä. Hän haluaa myös menestyä olympialaisissa.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Selän kuntouttaminen on mennyt eteenpäin ja alkaa olemaan suht oireeton. Nyt pystyy taas treenaamaan täysiä ilman kipuja. Ennen Tokiota lähden pariksi viikoksi Tanskaan vielä treenaamaan, Koljonen ilmoitti.

Sulkapalloa pelattiin olympialaisissa ensi kertaa virallisena lajina Barcelonassa 1992. Suomalaisia on ollut mukana sulkapallossa kaikissa olympialaisissa Barcelonasta lähtien.

Parhaan suomalaiseen olympiasaavutukseen sulkapallossa on yltänyt Ville Lång. Hän oli 16 parhaan joukossa Pekingissä 2008.

Koljosella tuskin on Tokiossa mahdollisuuksia mitaleille, mutta Långin saavutukseen hänellä on mahdollisuuksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ennusteet: Tokiosta Suomelle yksi olympiamitali – Pekingistä kolme tai neljä

Kommentoi Facebookissa