Hurja tahti dieselveron poistamiseen tähtäävällä kansalaisaloitteella – vuorokaudessa reilusti yli 80 000 nimeä

Dieselpolttoaine saattaa maksaa autoilijalle jo enemmän kuin bensiini.

Dieselpolttoaine saattaa maksaa autoilijalle jo enemmän kuin bensiini. (Kuva Neste)

Aloitetta ei ole syytä viedä enää tällä vaalikaudella eduskuntaan, sillä on suuri vaara, että se raukeaisi.

KANSALAISALOITE Dieselin vahva hinnannousu polttoainepumpuilla on saanut kansalaiset aktiiviseksi. Dieselpolttoaine saattaa maksaa autoilijalle jo enemmän kuin bensiini. Hinnannousua selittää se, että maailmalla bensiinistä on ylitarjontaa markkinoilla ja dieselistä puolestaan pulaa.

Haapaveteläiset yksityishenkilöt ovat perustaneet kansalaisaloite.fi-palveluun aloitteen nimeltään Dieselautojen käyttövoimaveron poisto. Kyseessä on ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä:

”Käyttövoimaveron perusteena oleva käyttökustannusten tasaus ei enää toteudu bensiini- ja dieselpolttoainetta käyttävien autojen välillä. Esimerkiksi 95 oktaanisen bensiinin hinnan ollessa 1,55 €/l ja dieselpolttoaineen 1,57 €/l, polttoaineisiin sisältyvien verojen määrä on bensiinillä 1,09 €/l ja dieselpolttoaineella 0,83 €/l. Käyttövoimavero on dieselautoilla huomattavasti suurempi, kuin bensiiniä käyttävillä autoilla.”

”Käyttökustannukset ovat dieselautoilla paljon suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla, johtuen dieselpolttoaineen hinnankorotuksista. Etenkin Pohjois-Suomessa ei tule toimeen ilman henkilöautoa, koska välimatkat ovat pitkiä ja työmatka-aikoihin joukkoliikenne ei useinkaan ole sopiva kohtuulliset matka-ajat huomioiden jos ollenkaan.”

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se saa 50 000 allekirjoitusta kuudessa kuukaudessa. Dieselveron poistamiseen tähtäävällä kansalaisaloitteella ei ole tätä ongelmaa – aloite on saanut vuorokaudessa jo reilusti yli 80 000 allekirjoittajaa.

Nimien keruun jälkeen on kuusi kuukautta aikaa toimittaa kannatusilmoitukset Väestörekisterikeskukseen tarkistettavaksi. Tämän jälkeen on jälleen kuusi kuukautta aikaa toimittaa kansalaisaloite eduskuntaan.

Aloitetta ei ole kuitenkaan syytä viedä enää tällä vaalikaudella eduskuntaan, sillä keskeneräiset lakiasiat raukeavat EU-asioita ja kansainvälisiä sopimuksia lukuun ottamatta aina vaalikauden päättyessä. Muutos vaatisi perustuslain muuttamista. Kansalaisaloitteen etenemiseen vaikuttaa, kuinka kyseinen valiokunta ehtii aloitetta käsitellä.

– Valiokunnilla on määrättynä käsittelyjärjestys. Hallituksen esitykset on priorisoitava, eli ne on käsiteltävä ensimmäiseksi. Kansalaisaloitteita käsitellään hallitusten esitysten jälkeen. Tietyissä valiokunnissa on paljon hallituksen esityksiä, eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi on kommentoinut Ylelle.

Muun muassa soten johdosta käsittelyt ovat ruuhkautuneet, ja onkin suuri vaara, että 50 000 nimeä keränneet kansalaisaloitteet esimerkiksi vakuutuslääkärien mielivallasta, aktiivimallin kumoamisesta, kansanedustajien sopeutumiseläkkeestä ja tyttöjen sukupuolielinten silpomisen kieltämisestä ehtivät raueta ilman käsittelyä.

Lue myös: Kansalaisaloite vakuutuslääkäreiden mielivaltaa vastaan voi vanhentua – nyt myös KKO puuttui peliin

Kommentoi Facebookissa