Huuhkaja-tähti torjui murskavoiton – toinen Huuhkaja eeppisessä sulamisessa

Lukas Hradecky toimii Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina.

Huuhkajien Lukas Hradecky toimii myös Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahtina. (Kuva AOP)

Lukas Hradecky torjui Bundesliigassa 4-1-voiton. Fredrik Jensen oli avauksessa seuransa hävittyä 3-5 johdettuaan ensin 3-1.

JALKAPALLO Saksan Bundesliiga palas talvitauolta viikonloppuna. Tositoimissa nähtiin kolme suomalaista.

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky joutui antautumaan kerran, kun hänen edustamansa Bayer Leverkusen murskasi Paderbornin 4-1-lukemin. Leverkusenin kokoonpanoon pitkän kuntoutuksen jälkeen viime syksynä palannut Joel Pohjanpalo seurasi koko ottelun penkiltä.

Murskavoitto ei sinänsä ollut yllättävä, sillä Paderborn on Bundesliigassa jumbosijalla voitettuaan kauden 18 ottelustaan vain kolme. Leverkusen oli ottelun selkeä suosikki.

Leverkusen nousi 31 pisteeseen ja on nyt kuudentena Bundesliigassa. Matkaa neljäntenä olevaan ja viimeisessä Mestareiden liigan paikassa kiinni olevaan Borussia Dortmundiin on kaksi pistettä. Kärjessä oleva RB Leipzig on Leverkusenia yhdeksän pistettä edellä.

Huuhkajien Fredrik Jensen oli Augsburgin avauksessa lauantaina, kun seura hävisi Borussia Dortmundille 3-5. Augsburg oli johtanut 3-1 ja sulasi suorastaan eeppisesti.

Jensen pelasi 74 minuuttia. Kun hänet otettiin vaihtoon, oli Dortmund juuri tehnyt voittomaalinsa.

Augsburg on sarjassa kymmenentenä. Joukkue on yhä tukevasti kiinni sarjapaikassaan.

Kolmanneksi viimeisenä oleva Werder Bremen otti lauantaina 1-0 -voiton Fortuna Düsseldordista. Bremenin suomalaispuolustaja Niklas Moisander sai lopussa punaisen kortin, mutta se ei estänyt Bremeniä voittamasta.

Moisander lopetti maajoukkuepelit muutama vuosi sitten. Hän on antanut ymmärtää, että voisi olla EM-kisoissa käytettävissä, jos kutsu tulee.

Serie A:ssa Huuhkajien Simon Skrabb ei vielä debytoinut, kun hänen edustamansa Brescia pelasi Cagliarin kanssa 2-2 -tasapelin. Brescian kohukärki Mario Balotelli nousi ottelussa otsikoihin hölmöilemällä itselleen ulosajon.

Jesse Joronen oli tuttuun tapaan Brescian maalilla. Joronen on Huuhkajissa kakkosmaalivahtina Hradeckyn hoitaessa ykkösmaalivahdin tehtäviä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukille kymppi täyteen – todella tärkeä voitto

Kommentoi Facebookissa