Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky yllätti karaokessa Barcelonassa: ”Oli hyvin suomalaiset juhlat”

Lukas Hradeckyn kesäloma keskeytyy Huuhkajien EM-karsintapelien ajaksi.

Lukas Hradeckyn kesäloma keskeytyy Huuhkajien EM-karsintapelien ajaksi. (Kuva Otto Palojärvi)

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky paljasti juhlineensa Mestareiden liigan paikkaa railakkaasti.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahdin Lukas Hradeckyn isosta unelmasta tulee ensi syksynä totta hänen päästessään seurajoukkueessaan Bayer Leverkusenissa pelaamaan Mestareiden liigaa. Leverkusenin Mestareiden liigan paikka varmistui Bundesliigan päätöskierroksella joukkueen sijoituttua sarjassa neljänneksi.

– Kyllä hymyilytti, kun varmistui homma. Iso juttu. Enää en pleikkaria paljoa pelaile, mutta nuorempana tuli pelattua isoilla jengeillä isommilla stadioneilla isoja nimiä vastaan. Mielelläni ottaisin kyllä Real Madridin, Barcelonan tai Liverpoolin samaan lohkoon, Hradecky hehkuttaa.

Myös Hradeckyn maajoukkuekaveri Jere Uronen pelaa syksyllä Mestareiden liigassa belgialaisjoukkueensa Genkin kanssa.

– Genkin ottaisin kanssa samaan lohkoon. Tiedän, mitä kautta hyökätä siellä, Hradecky velmuili Uroselle.

Leverkusenin kausi ei muuten ollut hohdokas. Hradecky saikin kuulla kuittailua ex-seuransa Eintracht Frankfurtin suunnasta

– Vasta viimeisellä kierroksella oltiin top neljässä. Frankfurtin fanit huomauttivat alkukaudesta, että mihin oikein suuntaat ja kysyivät, että etkö europeleistä puhunut? Nopeasti lopussa sitten kääntyi. Tuli vahvistettua hyvä seuravaihto. Nyt pääsee rastittamaan yhden unelman pois omalta listaltaan, Hradecky naurahtaa.

Mestareiden liigan paikkaa Hradecky juhli joukkuekavereidensa kanssa railakkaasti.

– Leverkusenin poikien kanssa mentiin Barcelonaan kolmeksi päiväksi. Oli oikein mukavaa. Siellä ehti hetken aikaa tuulettua. Ja sitten tulin koti-Suomeen. Vähän olen ehtinyt hengähtää, hän kertoo.

Mitä Barcelonassa tapahtui?

– Olin ylpeä joukkueestani. Oli hyvin suomalaiset juhlat. Siellä Barcelonassa mentiin kolme päivää ja suomalaisittain laulettiin karaokea. Ylpeä suomalainen olin ulkomailla. Jätkät osasivat nauttia elämästään ja saavutuksistaan, Hradecky tunnustaa.

Hradecky paljastaa myös karaokekappaleensa. Se oli Neil Diamondin Sweet Caroline, josta hän antoi pienen laulunäytteenkin.

– Sweet Caroline oli mun biisi.

Hradeckyn kesäloma keskeytyy Huuhkajien EM-karsintapelien ajaksi.

– Vähän epätavanomaistakin oli, että oli näinkin pitkä breikki viimeisen pelin jälkeen. Nyt ei ollut se budjetoitu cupin finaali, joka tuntui normaalilta, niin siinä hävisi viikko nopeasti. Tauko on tietyllä tavalla haastava, kun tatsi meinaa hävitä, mutta onneksi viime viikon minileiri pelasti. Nyt ollaan jo täydessä iskussa, Hradecky toteaa aikatauluista.

Lauantaina Suomi pelaa Tampereella Bosnia-Hertsegovinaa ja tiistaina edessä on vierasottelu Liechtensteinia vastaan. Sen jälkeen Hradecky saa lomailla vielä kolmisen viikkoa.

Lomasuunnitelmat ovat tiedossa, edessä ovat muun muassa maajoukkuekaverin kesähäät.

– Menen katsomaan, kun Teemu (Pukki) sanoo tahdon. Juhannusmökki on varattu ja Slovakiassa tulee käytyä. 11 kuukautta on kuitenkin sirkusta, niin laitetaan loman ajaksi puhelin kiinni. Grillataan. Mä tykkään tehdä ruokaa. Turun saaristossa nautin elämästä. Se on varmaan huippukohtana lomalla.

Leverkusen antaa Hradeckylle paljon palautumisaikaa. Valitettavasti Ruisrock ei aikatauluihin mahdu ainakaan kokonaisuudessaan.

– Saan palata lomilta myöhemmin. Frankfurtissa sitä ei ikinä ymmärretty. Nyt huomaa, että seuravaihto oli todellakin oikea. Oli kovat neuvottelut, mutta se on 7. heinäkuuta, kun jatkuu treenit. En saanut Ruisrockin maanantaita vapaaksi, joten en tiedä, menenkö ollenkaan Ruissiin. Slovakiassakin pitää käydä morjenstamassa serkkuja ja mummoa, Hradecky paljasti.

Suomi–Bosnia-Hertsegovina -ottelu pelataan lauantaina Tampereella Ratinan stadionilla. Ottelu alkaa kello 19.

Haastattelu Otto Palojärvi

Lue myös: Vuoden pelaajana palkittu Teemu Pukki – ”On ollut parempaa mitä osasin kuvitella”

Kommentoi Facebookissa