Vuoden pelaajana palkittu Teemu Pukki – ”On ollut parempaa mitä osasin kuvitella”

Teemu Pukki on ollut Championshipissä pelaavan Norwich Cityn tehopelaaja.

Teemu Pukki on myös ollut Championshipissä pelanneen Norwich Cityn tehopelaaja. (Kuva AOP)

Huuhkajien ja Norwich Cityn maalitykki Teemu Pukki palkittiin Respect Ball -gaalassa.

JALKAPALLO Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin vuosi on ollut kerrassaan satumainen. Sellainen, johon hän ei itsekään välttämättä olisi uskonut vielä vuosi sitten tähän aikaan.

Kotkalaishyökkääjä siirtyi kaudeksi 2018–2019 Englantiin ja Norwich Cityyn tanskalaisesta Bröndbystä. Pukin aiempi reissu saarivaltioon Skotlantiin ja Celticiin ei ollut aivan mutkaton, ja sen takia moni saattoi pohtia, miten pienikokoinen hyökkääjä pärjäisi maineeltaan hyvin fyysisessä Championshipissä eli Englannin toisella sarjatasolla.

Pukki pärjäsi loistavasti, hän viimeisteli kauden aikana huimat 29 maalia ja voitti sarjan maalikuninkuuden. Sen lisäksi Norwich voitti koko sarjan ja pelaa sen myötä ensi kaudella Valioliigassa. Pukki, 29, palkittiin myös Norwichin kauden parhaana pelaajana sekä koko Championshipin vuoden pelaajana.

Viimeinen vuosi on ollut Teemu Pukin uran selvästi paras.

– Kausi meni aika lailla yli odotusten. Kyllä minä tiesin, että voi mennä hyvin, mutta kaikki se miten viimeinen vuosi on mennyt, on ollut parempaa mitä osasin kuvitella, Pukki sanoi Respect Ball -gaalassa.

Vuoden pelaaja -palkinto ojennettiin Palloliiton gaalassa Pukille. Ennen häntä vuoden miespelaajan palkinto meni kolmesti Huuhkajien maalivahdille Lukas Hradeckylle, joka on Pukin erittäin hyvä ystävä.

– Onhan se tosi iso kunnia. Aika kovia nimiä on tämän voittanut aikaisemmin ja vihdoin joku muu kuin maalivahti sai sen vähään aikaan. Olen erittäin onnellinen, että sain Luken pois tästä ykköspaikasta, se on ainakin tämän vuoden aikana minun, Pukki vitsaili.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Norwich-tähti Teemu Pukki kasvoi huippu-urheilijaksi – mutta ei askeetiksi: ”En vieläkään kieltäydy mistään”

Kommentoi Facebookissa