Huuhkajat hakee taistelutahtoa luovutetussa Karjalassa – Glen Kamaralta ilouutinen

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran arvo pelaajamarkkinoilla on noussut 10 miljoonan euron tietämille. (Kuva AOP)

Glen Kamara selvisi Viro-ottelun tällistään säikähdyksellään. Tiistaina Terijoella Kamara ilmoitti, että lauantain historiallista Tanska-ottelua lähdetään voittamaan.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkueen historiallinen hetki lähestyy. Sukupolvien unelmaksi nimetty ja mahdottomana pidetty asia on tänä kesänä viimein totta, kun Huuhkajat on mukana perjantaina alkavassa EM-lopputurnauksessa

Neljä päivää ennen EM-kisojen alkua Huuhkajat siirtyi Venäjälle, missä joukkue leireilee kisojen alla sekä EM-otteluiden välillä. Huuhkajat majailee luovutetun Karjalan alueella Repinossa, jonne joukkue matkusti maanantaina. Joukkue pysyttelee vain harjoituskentällä sekä hotellilla.

Repino päätettiin ottaa leiripaikaksi logististen syiden takia. Sieltä on lyhyt siirtymä Pietariin, missä Huuhkajat pelaa EM-kisaottelunsa Venäjää ja Belgiaa vastaan.

Huuhkajien keskikentän elintärkeä pelaaja Glen Kamara sai viime perjantaina Helsingissä pelatussa harjoitusottelussa Viroa vastaan tällin jalkaansa. Pahinta pelättiin, mutta Kamara pystyi jatkamaan ottelua.

Kamaran jalan kunnon ympärille jäi silti kysymysmerkkejä. Tiistaina Terijoella järjestetyssä lehdistötilaisuudessa kuultiin kuitenkin helpottavia uutisia Kamaralta itseltään.

– Pelin alussa tuli tälli jalkaan, mutta nyt tuntuu ok:lta. Jalka tuntuu hyvältä. Odotan innolla tulevaa peliä, Kamara summasi.

Jokainen pelaaja on saanut oman huoneen. Kamara naurahti olevansa huoneessaan kahdestaan pelikonsolinsa kanssa.

Kamaran mukaan hotellilla on muutenkin paljon tekemistä. Aika ei tule siellä pitkäksi ja tunnelma on muutenkin hieno

Huuhkajat varmisti historiallisen EM-kisapaikkansa marraskuussa 2019. Kisat piti alun perin pelata jo kesällä 2020, mutta koronapandemian takia turnausta siirrettiin vuodella eteenpäin.

Kamara totesi, ettei hän seurajoukkuevelvoitteissaan Glasgow Rangersissa ehtinyt kisoja kovinkaan paljoa ajattelemaan.

– Kun siirtyi koronan takia vuodella, ei se jännittänyt niin paljon, kun turnaukseen oli niin paljon aikaa. Nyt turnaus on enää muutaman päivän päässä ja innostaa kovasti, Kamara kertoi.

Huuhkajat matkaa Repinosta perjantaiksi Kööpenhaminaan. Siellä Suomi kohtaa historiansa ensimmäisessä EM-lopputurnausottelussa lauantaina Tanskan.

– Tanska on kova joukkue. Keskikentällä heillä on paljon hyviä pelaajia ja heidän joukkueensa puolustaa vahvasti. Heillä on ollut hyviä tuloksia isompia maita, Kamara totesi Tanskan joukkueesta.

Tanskalaisia Kamara ei kuitenkaan lähde kumartelemaan.

– Voitto on tietysti tavoitteena. Jokaista peliä lähdetään voittamaan, hän ilmoitti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla umpisurkea kenraaliharjoitus – Viro ansaitsi voittonsa

Kommentoi Facebookissa