Huumeissa ollut mies ajoi anastetulla autolla aidan läpi lentoasemalle – ”Onko tunkeutumiseen ollut jokin erityinen syy?”

Epäilty oli mennyt sisään parkkeerattuna olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja.

Epäilty oli mennyt sisään parkkeerattuna olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja. (Kuvituskuva Finavia)

Poliisi pidätti Helsinki-Vantaan lentoaseman plattalle tunkeutuneen henkilön.

LENTOASEMA Poliisi otti tiistaina aamupäivästä kiinni henkilön, joka tunkeutui Helsinki-Vantaan lentoaseman suljetulle alueelle. poliisi sai kello 10.25 aikaan ilmoituksen miehestä, jonka oli nähty tunkeutuvan lentoasemaa kiertävän aidan läpi.

Epäilty oli mennyt sisään parkkeerattuna olleeseen lentokoneeseen, jossa hän vietti havaintojen mukaan aikaa muutamia minuutteja. Poliisi tavoitti miehen kävelemästä asematasolla eli plattalla. Kyseessä on alue, jossa lentokoneita pysäköidään, lastataan, tankataan ja niiden kyytiin noustaan, ja jonne on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

– Poliisi on omalta osaltaan tarkastanut lentokoneen, jossa epäilty kävi. Tarkastuksessa ei havaittu, että koneeseen olisi esimerkiksi viety mitään ylimääräistä. Myös epäillyn anastama auto on tarkastettu, eikä sieltäkään löytynyt mitään poikkeavaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Latvala.

Tähän mennessä on selvinnyt, että mies tunkeutui aidan läpi anastetulla henkilöautolla ja oli tapahtuma-aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Miehen hallusta ei löydetty vaarallisia esineitä.

– Tarkoituksenamme on muun muassa selvittää, missä kaikkialla epäilty on liikkunut ja onko tunkeutumiseen ollut jokin erityinen syy, Latvala sanoo.

Epäilty on pidätettynä. Tutkinta jatkuu kuulusteluilla.

Lue myös: Turvallisuusharjoitus lentoasemalla meni pieleen – sotilaat ottivat vahingossa kiinni kolme sivullista

Kommentoi Facebookissa