Huuhkajat maanantaina Kreikassa – ottelulla paljonkin merkitystä EM-kisojen kannalta

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Jos Suomi voittaa maanantaina Kreikan, voi palkintona olla EM-kisoissa helpompi alkulohko.

JALKAPALLO Huuhkajat juhli Suomen historian ensimmäistä miesten EM-kisapaikkaa railakkaasti, mutta karsintaurakka ei suomalaisilta ole vielä ohi. Maanantaina vastaan tulee Ateenassa Kreikka kello 21.45 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Kreikalle ottelulla ei ole enää mitään merkitystä. Lauantaina Kreikka menetti viimeisenkin mahdollisuutensa EM-kisoihin, kun varmistui, ettei Kreikka pääse edes ensi keväänä pelattavaan lisäkarsintaan Suomelta vapautuvan varapaikan kautta.

Vaikka toisin on väitetty, on suomalaisilla ottelussa panosta. Voitolla Suomi voisi päästä lohkoarvonnan kolmoskoriin ja saisi vastaansa joukkueen neloskorista. Suomi pääsisi siis hieman helpompaan EM-alkulohkoon.

Kolmoskoriin pääsevät lohkokakkoset sijoilta 3-8. Kaksi huonointa lohkokakkosta on neloskorissa ja kaksi parasta kakkoskorista. Suomi on lohkokakkosten vertailussa tällä hetkellä yhdeksäntenä, mutta voisi voitolla Kreikasta nousta kahdeksan joukkoon.

Se on varmaa, että EM-kisoissa on mukana ainakin yksi Suomea heikompi joukkue. Jatkokarsinnoista jaetaan keväällä vielä neljä kisapaikkaa, joista yksi tulee Kansojen liigan huonoimmalta tasolta. Tästä kisapaikasta kilvoittelevat Georgia, Pohjois-Makedonia, Kosovo ja Valko-Venäjä, joista yksi saattaisi siis päätyä Huuhkajien alkulohkovastustajaksi.

Vaikka juhlinta oli perjantaina railakasta, lupasi puolustaja Jukka Raitala, että Kreikka-pelikin hoidetaan tyylikkäästi.

– Ensin juhlitaan täysillä ja sitten lennetään Kreikkaan. Kyllä me hoidetaan se matsi kunnolla. Ollaan kaikki ammattilaisia. Ja sitten toiset juhlat perään, Raitala sanoi.

Suomen pelaajat palaavat Ateenasta tiistai-illaksi Helsinkiin. Kansalaistorilla on ohjelmassa kansanjuhla kello 19 alkaen.

EM-kisojen lohkoarvonta järjestetään lauantaina 30. marraskuuta Romanian pääkaupungissa Bukarestissa. Silloin selviää, ketä vastaan Suomi EM-kisoissa pelaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tuottaako Huuhkajien EM-kisapaikka pahaa oloa? – negatiivisuuskin pursuaa kommenttipalstoilla

Kommentoi Facebookissa