Huuhkajat pesee Helsingissä kasvojaan – paljon väkeä tulossa

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni 2021 pelattuun jalkapallon EM-turnaukseen. (Kuva Palloliitto)

Huuhkajien ja Pohjois-Irlannin perjantain otteluun on myyty yli 27 000 lippua, vaikka suoraan kisapaikkaan Suomella ei enää ole mahdollisuuksia.

JALKAPALLO Kiinnostus Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien marraskuun EM-karsintapeleihin lopahti pahasti, kun mahdollisuudet suoraan kisapaikkaan menetettiin jo lokakuussa. Kisapaikka karkasi kehnoihin tappioihin vieraissa Slovenialle ja kotona Kazakstanille.

Perjantaina Suomi kohtaa Helsingissä Pohjois-Irlannin. Kummallakaan joukkueella ei ole mahdollisuuksia lohkosta kisapaikkaan, joten panoksena on enää kunnia.

Suomen panoksena on ennen kaikkea pelastaa uskottavuutensa katsojien silmissä. Kolmas perättäinen surkea tappio olisi imagollisesti karmaiseva tapahtuma.

– Tämä on vika matsi tänä vuonna Olympiastadionilla. Totta kai siitä halutaan kolme pistettä. Eikä ainoastaan kolmea pistettä, vaan hyvä kokonaisuus myös. Se on mielestäni tärkeää. Toki tässä on myös hyvä paikka kokeilla ehkä jopa jotain uutta, jotta saamme omaa peliämme kehitettyä. Itseluottamuksen kannalta se on todella tärkeää, että saamme hyvät matsit loppuvuoteen, kommentoi Suomen pelaaja Nikolai Alho Palloliiton haastattelussa.

Torstaina kerrottiin helpottava uutinen. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervan toipuminen koronavirustartunnasta on sujunut hyvin. Tämän hetken ennusteen perusteella Kanerva tulee toimimaan normaalisti Suomen päävalmentajana perjantain Pohjois-Irlanti -ottelussa.

Kanerva ei varmuussyistä voinut osallistua torstaina lehdistötilaisuuteen. Hänet korvasi Mika Nurmela.

Suomi kohtaa Pohjois-Irlanti -ottelun jälkeen ensi maanantaina San Marinon. Siinä ottelussa Suomi kokisi pistemenetyksiä vain kammottavalla alisuoriutumisella.

Tosipeli on edessä EM-karsinnoissa ensi maaliskuussa. Silloin pelataan jatkokarsinnat EM-kisoihin ja Suomella on näihin karsintoihin paikka Kansojen liigan kautta. Pohjois-Irlanti -ottelu onkin tärkeässä roolissa EM-jatkokarsintaan valmistautumisen kannalta.

Perjantain ottelussa ei ole urheilullista panosta, mutta paljon väkeä on tulossa katsomaan peliä Helsingin Olympiastadionille. Lippuja on myyty noin 27 000.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mikkelin Jukurit julkaisi pysäyttävän vetoomuksen

Kommentoi Facebookissa