Huuhkajat piti Walesia vastaan nollan – ”Tosi ylpeä olo”

Huuhkajat ja Wales harjoitusottelussa Olympiastadionilla (Kuva: AOP)

Huuhkajat ja Wales harjoitusottelussa Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Suomen ja Walesin harjoitusottelu Helsingissä päättyi 0-0. Huuhkajien maalissa Carljohan Eriksson torjui rangaistuspotkun.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat taisteli kokeiluryhmityksellä maalittoman tasapelin Walesia vastaan Helsingin Olympiastadionilla järjestetyssä harjoitusottelussa keskiviikkona. Ottelun tempo ei ollut mitenkään kova, ja harjoitusottelun luonne näkyi, mutta Suomen esitystä voi pitää kiitettävänä.

Maalivahti Carljohan Eriksson oli Huuhkajien sankari. Erikssonin rankkaritorjunta takasi Suomelle maalittoman tasapelin.

– Tosi hyvät fiilikset. Onnistunut peli meiltä. Pidettiin nolla. Tiedettiin, että vastustaja oli vaikea tänään. Omalta osalta tosi ylpeä olo. Ei olisi voinut olla hauskempaa jalkapallo-ottelua tänään, Eriksson jutteli tunnelmistaan.

Eriksson tiesi, että Harry Wilson yrittäisi ampua vasempaan nurkkaan.

– Kyllä noissa aika hyvät taustatyöt tehdään ennen peliä. Katottiin me siinä läpi viisi tai kuusi eri vaihtoehtoa vetäjälle. Pieni peruspäätös oli tehty ennen ottelua. Wilsonilla oli historiaa maalivahdin oikealta puolelta. Mentiin sillä ja toimi tänään, hän sanoi.

Erikssonin mukaan jännitystä oli vähän, mutta hän suhtautui otteluun mielestään yllättävänkin rennosti.

– Aika rento tunnelma. Tuntui vähän erilaiselta kuin normisarjapeli. Tuntui vähän mahan pohjalla, mutta ihan rennon oloisesti mentiin.

Mukana Suomella oli kolme maajoukkuedebytanttia, Eriksson, Santeri Hostikka ja Urho Nissilä. Kaan Kairiselle A-maaottelu oli sentään toinen. Hän oli debytoinut maajoukkueessa tammikuussa 2019 Ruotsia vastaan.

Walesia vastaan Kairinen pelasi keskikentällä Glen Kamaran vieressä.

– Tosi mukava oli pelata, kun oli ihan huipputason keskikenttäpelaaja siinä vieressä. Omasta mielestäni selviydyin esityksestäni aika hyvin. Sain olla aika paljon pallossa. Eipä se hirveän lujatempoinen peli loppujen lopuksi ollut. Mutta kaiken kaikkiaan aika hyvä peli, Kairinen summasi iltansa.

Kuopion Palloseuran Urho Nissilä pelasi Walesia vastaan ennakkoluulottomasti. Jännitystä ei ollut näkyvissä.

– Tosi hienoa. Aina on ollut unelmani pelata maajoukkueessa. Nyt se toteutui. Oli kyllä tosi hieno fiilis pelata hyvien joukkuekavereiden kanssa, Nissilä sanoi.

Huuhkajat pelasi neljän puolustajan linjalla. Kokeneen Joona Toivion toppariparina pelasi maajoukkueessa viime keväänä debytoinut Robert Ivanov.

– Mun mielestäni heillä meni hyvin. Olin tyytyväinen siihen. Ivanovilla löytyy pelirohkeutta. Välillä vähän liikaakin. Muutama erittäin hyvä maukas puhkaiseva syöttö. Pelaajia päästiin ohittamaan hänen syötöillään. Kaksinkamppailuissa pelasi mun mielestäni mainiosti. Hirveästi eivät ole yhdessä pelanneet ja meni ihan hyvin, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi toppariensa työskentelyä.

Lauantaina Huuhkajat pelaa tärkeistä pisteistä kohdatessaan Helsingissä MM-karsintaottelussa Kazakstanin. Mielenkiinnolla odotellaan, pääseekö Wales-ottelun kokeilumiehiä Kazakstan-ottelun avaukseen.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: Seinäjoen valmentajasirkus jatkuu taas – Jani Honkavaara teki ratkaisunsa

Kommentoi Facebookissa