Huuhkajat rynnimässä EM-kisoihin – Markku Kanerva joraa vasta sitten, jos tehdään historiaa

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. (Kuva Palloliitto)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva. (Kuva Palloliitto)

Suomi upotti jalkapallon EM-karsintaottelussa Kreikan 1-0. Valmentaja Markku Kanerva pysyy silti rauhallisena.

JALKAPALLO Suomi voitti Kreikan EM-karsintaottelussa Tampereella 1-0. Vastassa oli kovien eurooppalaisten seurojen pelaajista koottu taitava joukkue, joka kuitenkaan ei löytänyt avaimia Suomen puolustuksen murtamiseen.

Suomelle saattaa riittää paikkaan 2020 EM-kisoihin viidestä viimeisestä karsintapelistä vain kaksi voittoa. Tilanne vaikuttaa erittäin hyvältä ja fanit juhlivatkin Tampereella perjantaiaamuna auringonnousuun saakka.

Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva antoi ymmärtää, että Suomen peliesitys olisi voinut olla parempikin, mutta tuloksessa ei tietenkään ollut valittamista.

– Kyllä sinänsä meni suunnitelmien mukaan, että saatiin se, mitä lähdettiin hakemaan, eli voitto, kommentoi Kanerva.

Entisenä puolustajana Kanerva on onnistunut organisoimaan Suomen puolustuksen erinomaisesti. Neljässä viimeisessä EM-karsintaottelussaan Suomi ei ole päästänyt maaliakaan.

– Puolustuspelaaminen mun mielestäni toimi. Kuusi laukausta oli, joista kaksi maalia kohti. Yksi oli aika kiharainen. Lukella (maalivahti Hradecky) oli pikkuisen vaikeuksia, kun se pallo pomppi aika pahasti. Mutta pakka pysyi aika hyvin kasassa. Hyökkääjät tekivät hyvää työtä Kreikan pelin häiritsemisessä. Se helpotti keskikentän ja puolustuslinjan toimintaa, Kanerva arvioi.

Kanervan mukaan hyökkäyspelissä olisi ollut petrattavaa.

– Hyökkäyspeli olisi voinut olla tehokkaampaa. Tilanteenvaihto oli yksi teema hyökkäyspelissä. Saatiin hyviä aihioita. Erittäin vaarallisia vastahyökkäyksiä, mutta ei saatu vietyä niitä ihan loppuun asti.

Suomen keskikenttäpelaajista Tim Sparv ja Glen Kamara saivat keltaiset kortit. Kanerva ei ottanut heitä vaihtoon.

– Ovat sen verran kokeneita pelaajia, että tietävät, ettei mitään tyhmää kannata ottaa. Tietenkin se oli aina vähän riski, mutta en ruvennut siinä vaiheessa hajottamaan toimivaa kaksikkoa. Tim on Italia-pelissä pelikiellossa, mutta korvaajia löytyy siihenkin, Kanerva sanoi.

Suomi on lohkossa toisena. EM-kisapaikkaan saattaisi siis riittää, että Armenia ja Liechtenstein kaadettaisiin kotona.
Kanerva ei kuitenkaan tuudittaudu liialliseen hyvänolontunteeseen.

– Nyt ollaan puolessavälissä. Hyvältä näyttää, mutta ei tässä voi hengähtää. Vaikeita pelejä on edessä. Italia on vastassa sunnuntaina. Sitten on kaksi vaikea vieraspeli Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ja Kreikka vielä viimeisessä pelissä. Mutta hyvältä näyttää. Huuhkajat on hyvässä liidossa. Ennen kaikkea olen ylpeä, miten joukkue osoittaa taistelutahtoa ja voitontahtoa.

Tunnelma Ratinan stadionilla oli mahtava.

– Kyllä mä kävin siellä kiittämässä Pohjoiskaarretta ja taputtelin tasapuolisesti muillekin katsomonosille. Mutta se on pelaajien juttu. Ne ovat sen ansainneet sen kiitoksen ja ovat tuloksen päätekijät kuitenkin, Kanerva kertoi.

Kanerva ei ruvennut kuitenkaan ”joraamaan”.

– En näillä lanteilla ja polvilla. Katsotaan sitten, jos päästään itse unelmaan.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa Tampereella sunnuntaina. Vastassa on kaikki viisi otteluaan voittanut lohkon kärkijoukkue Italia.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Teemu Pukin laukoma rankkari kaatoi Kreikan! – ”Luotin, että se menee”

Kommentoi Facebookissa