Teemu Pukin laukoma rankkari kaatoi Kreikan! – ”Luotin, että se menee”

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Suomi voitti jalkapallon EM-karsintaottelussa Kreikan 1-0. Teemu Pukki jälleen ratkaisijana.

JALKAPALLO Huuhkajat jatkoi jyräystään Tampereella kaadettuaan EM-karsintaottelussa Kreikan 1-0. Voitto nosti Suomen entistä lähemmäksi historiallista paikkaa 2020 EM-kisoihin.

Suomen voittomaalin laukoi tuttu mies. Teemu Pukki laittoi rangaistuspotkun varmasti sisään

– En nähnyt ihan, miten siinä kävi, mutta kuulin, että vihellys tuli. Se oli joko minä tai Tim tänään, joka sen vetää ja päätin ottaa pallon. No, maali tuli, Pukki kommentoi ottelun jälkeen tuoreeltaan.

Pukki myönsi, että oli päätetty kyllä etukäteen, että hän vetäisi.

– Ekana mun nimi oli listassa. Kai se oli mulle.

Viimeistely oli Pukilta kylmän viileä. Kreikan maalivahti Vassilis Barkas aavisti vasempaan nurkkaan ja Pukki laukoi oikeaan nurkkaan.

– Vähän ajattelin, että laitan toiseen nurkkaan, kun aiemmin olen laittanut vasemmalla. Ajattelin, että ne olivat scoutanneet, joten päätin laittaa toiseen nurkkaan, Pukki selvitti.

Kreikkalaiset purnasivat tilanteessa. Pukin keskittymistä se ei häirinnyt.

– Siinä kesti yllättävän kauan, kun kreikkalaiset kävivät valittamassa tuomarille. Piti ottaa pallo uusiksi ja maalivahti yritti jotain provosoida. Kai se jotain sanoikin, mutta en mä sitä kuunnellut. Hyvä fiilis mulla oli siinä. Luotin, että se menee.

Norwichissa Pukki ei ole Valioliigassa päässyt vielä maalaamaan rankkarista. Harjoittelua on ollut paljon alla.

– Tosi paljon olen harjoitellut. Englannissa olen aika paljon vedellyt, hän paljasti.

Kreikka-ottelussa Pukin paikat jäivät muuten vähiin.

– Jos vertaa viime vuoden peliin, niin taisi olla. Oli molemmilta jengeiltä puolustustaistelua. Ei kauheasti maalipaikoilla mässäilty tänään. En muista kauheasti muita vetoja maalia kohti kuin tuo pilkku oli.

Kreikka ei ollut hyökkäyspelissään kovinkaan luova. Pukki antoi erityiskehuja Glen Kamaralle, joka keskikentällä vei kreikkalaisia välillä kuin pässiä narussa.

– Eivät pystyneet kauheasti luomaan paikkoja, mutta onhan siellä näppäriä kavereita ja hyviä pelaajia. Mutta aika hyvin meidän jengi puolusti ja Glen vei niitä tänään vähän niin kuin halusi.

Lopussa Pukki tuli vaihtoon. Siinä ei ollut dramatiikkaa.

– Vähän väsähdin lopussa. Mutta tässä on muutama päivä aikaa ja jaksan sitten taas Italiaa vastaan. Ei mitään vaivoja tullut.

Suomi jatkaa karsintalohkossaan kakkospaikalla. Voitot Armeniasta ja Liechtensteinista saattaisivat jo riittää kisapaikkaan. Pukki ei halua mennä kuitenkaan asioiden edelle.

– Nyt ollaan puolessa välissä karsintoja. Tässä on vielä pitkä matka. Ei lähde keulimaan vielä. Saattaa riittää, ei riitä. Se pitää hoitaa silleen, että se riittää.

Tampereella Ratinan stadionilla Suomi kuitenkin jyrää. Huuhkajat ei ole hävinnyt Tampereella viimeisestä kuudesta karsintaottelustaan yhtäkään, eikä ole päästänyt niissä peleissä maaliakaan.

– Se on vaikea sanoa, miksi on tullut täällä niin hyviä tuloksia. Täällä pelataan tietenkin joukkueena hyvin. Tää tunnelma on aika ainutlaatuinen. Katsomon tuki auttaa meitä. Kyllä mä tykkään pelata, Pukki päätti.

Haastattelu Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Huuhkajat Teemu Pukki -kuumeen keskellä – ”Tosi magee juttu, että on supertähti täällä”

Kommentoi Facebookissa