Huuhkajat taipui Italialle väärällä rankkarituomiolla – ”Hyvä taistelu meni hukkaan”

Huuhkajien Sauli Väisänen pelaa seuratasolla Italiassa.

Huuhkajien Sauli Väisänen pelaa seuratasolla Italiassa. (Kuva AOP)

Italian joukkueesta tuli ottelun jälkeen lohdutuksen sanoja.

JALKAPALLO Huuhkajat laittoi Italian koville EM-karsintaottelussa Tampereella sunnuntaina. Ciro Immobilen puskumaalin jälkeen Teemu Pukki tasoitti rangaistuspotkusta lukemiksi 1-1, mutta Italia voitti lopulta 2-1 rangaistuspotkulla, joka oli väärä tuomio.

Pallo osui Suomen puolustajan Sauli Väisäsen käteen. Väisänen ei tehnyt itseään kuitenkaan tilanteessa kädellään isommaksi, joten sääntöjen mukaan tuomio ei ollut rankkarin arvoinen,

– Sen briiffin perusteella, joka meille annettiin, se oli väärä tuomio. Mä näin sen videoltakin. Harmittaa tosi paljon. Tuomarit eivät tunnu aina itsekään tietävän, mikä on käsivirhe ja mikä ei. Vaikea tietysti nähdä tilanne, kun se tulee nopeasti, mutta harmittaa, että tommoiseen ratkeaa, kommentoi Väisänen.

Nykyisen sääntötulkinnan mukaan tilanteesta ei olisi pitänyt tuomita rankkaria. Pallo käytännössä pelattiin käteen.

– Käteen osui. Tuohon kyynärpäähän videon perusteella. Ei se voi olla pilkku, kun se tulee noin läheltä ja mä en tee itseäni mitenkään isommaksi, Väisänen sanoi.

Väisänen painotti, ettei siinä tilanteessa olisi voinut laittaa kättään muuallekaan.

– Menin peittämään sitä laukausta. Olin kaukana pallosta ja hyppäsin siihen eteen. Yritin tehdä itseäni isoksi, mutta käsillä mahdollisimman pieneksi. En olisi voinut laittaa kättä mihinkään.

Teemu Pukki oli hieman aiemmin tasoittanut ottelun rangaistuspotkusta. Suomi oli hyvin lähellä upeaa tulosta ja Italialle voiton tuonut rankkari otti tietysti päähän.

– Nolla pistettä. Tommoisen tuomion jälkeen tuntuu, että hyvä taistelu meni hukkaan. Tänään osoitettiin, että Italian tasoista fudismaata vastaan pystytään pelaamaan samalla tasolla. Pisteiden avaimet olivat ihan omissa käsissä, Väisänen harmitteli.

Väisänen pelaa itse Italiassa veronalaisessa Chievon joukkueessa. Italia-ottelu oli hänelle tietysti erityinen.

– Ainahan on siistiä pelata. Maajoukkuetapahtumat on spesiaaleja tapahtumia verrattuna seurajoukkuetapahtumiin. Tunsin niitä jätkiä ja pystyin vähän juttelemaan italiaksi. Ihon alle menee ehkä paremmin kuin semmoisia vastaan, joiden kieltä ei pysty puhumaan. Harmi, että meni näin.

Omaan pelipanokseensa Väisänen oli suhteellisen tyytyväinen.

– Hyvältä tuntui pelata. Linjan työskentely oli aika hyvin hallussa varsinkin alaspäin. Pelin avaamisessa oli pikkaisen ongelmia. Ei löytynyt oikein niitä vapaita pelaajia ylöspäin. Muutaman kerran pystyttiin avaamaan Jeren kanssa ihan hyvin. Ehkä muutama harhasyöttö ja muuta, mutta vaikea lähteä arvioimaan omaa peliä sen enempää. Yritin tehdä sitä, mitä taktisesti oli sovittu, ja tuntui, että se onnistui ihan hyvin.

Italian joukkueesta tutuilta kavereilta tuli Väisäselle ottelun jälkeen lohdutuksen sanoja.

– Toivotettiin onnea toisillemme. Sanoivat, että voittakaa nyt muut joukkueet, niin mennään yhdessä kisoihin.

Suomelle voi hyvinkin todennäköisesti riittää kisapaikkaan kotivoitot Armeniasta ja Liechtensteinista. Väisänen ei halua ajatella vielä asiaa.

– En ole laskenut noita, enkä lähde spekuloimaan. Mennään peli kerrallaan tästä eteenpäin. Tällä hetkellä on vaan tää Italia-peli mielessä ja harmittaa, että tästä tuli nolla pistettä.

Suomen seuraava vastustaja Armenia voitti sunnuntaina Bosnia-Hertsegovinan 4-2. Kreikka puolestaan jäi Liechtensteinin kanssa 1-1 -tasapeliin.

– Armenia ei mun mielestäni mitenkään yllättänyt, että voittivat Bosnian. Se on hyvä jengi ja varsinkin Armeniassa ne on vaikea voittaa. Kreikka nyt tuntui olevan ulkona jo ennen tuota Liechtenstein-tasuria. Se ei meitä niin liikuta, Väisänen totesi yllätystuloksista.

Haastattelu Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Huuhkajilla yli ”satavuotinen” haaste Tampereella – viimeksi Suomi voitti Italian vuonna 1912

Kommentoi Facebookissa